dolenjska

Za Trimo tudi turški reprezentant

18.6.2020 | 09:15 | L. M.

Nova, turška moč v trebanjski ekipi  je  Özgür Sarak. (Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje)

Nova, turška moč v trebanjski ekipi je Özgür Sarak. (Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje)

Trebnje - Za rokometno moštvo Trimo iz Trebnjega bo v prihodnji sezoni igral izkušeni turški reprezentant Özgür Sarak, so sporočili iz kluba. Potem ko so včerajv moštvu predstavili novega trenerja Uroša Zormana, je Sarak postal še četrta igralska okrepitev Trima za sezono 2020/21.

Ob turškem reprezentantu, ki je s Trimom podpisal enoletno pogodbo, so moštvo pred novim tekmovalnim obdobjem okrepili še Jan Kamnikar, Matija Pandev in Žan Grojzdek.

V Samsunu rojeni turški rokometaš igra na poziciji desnega zunanjega, v višino pa meri 193 centimetrov. Gre za izkušenega igralca, ki je že igral v ligi prvakov, z donedavnim klubom Bešiktašem pa zadnja leta osvaja vrh turškega rokometa, so zapisali na uradni spletni strani kluba.

"Zelo sem vesel, da prihajam v Trimo Trebnje. Ponosen sem, da lahko oblečem dres ambicioznega slovenskega prvoligaša, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil odličen trener Uroš Zorman. Verjamem, da se bom dobro vključil v ekipo, zato se nove sezone precej veselim," je ob podpisu pogodbe dejal 27-letnik.

Pred tem je Sarak igral še za Bahcesehir Koleji in BB Ankaraspor, s turško reprezentanco pa se bo v kvalifikacijah za EP 2022 na dveh tekmah pomeril prav s Slovenijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava