dolenjska

Dolenjski, belokranjski in posavski člani Desusa zahtevajo izstop iz vlade

17.7.2020 | 20:30 | B. B.

Aleksandra Pivec je pod vse večjim pritiskom članstva, ki zahteva izstop stranke iz vladne koalicije. (Foto: L. M., arhiv DL)

Aleksandra Pivec je pod vse večjim pritiskom članstva, ki zahteva izstop stranke iz vladne koalicije. (Foto: L. M., arhiv DL)

Novo mesto - Predsednica Desusa Aleksandra Pivec se je danes v Novem mestu srečala s člani pokrajinskega odbora Desus za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje. Srečanja se je udeležila večina predsednikov občinskih odborov stranke v regiji.

"Skupaj smo ugotovili, da se v vladni koaliciji naš program ne izvaja oziroma se odlaga in opravičuje z epidemijo. Zato članstvo na terenu zahteva od nas, da takoj zapustimo vladno koalicijo. Ocenjujemo, da Slovenija še nikoli ni bila tako razdvojena, kot je danes. Ker je v članstvu stranke tudi več vojnih veteranov, zahtevamo, da se nas vabi na državne proslave. Prav tako si želimo živeti v EU, kamor smo vstopili, in ne v Višegrajski skupini. Pričakujemo, da bo čim prej sklicana seja Sveta naše stranke," je po srečanju sporočil predsednik pokrajinskega odbora Desusa Vlado Bezjak.

Po naših informacijah so člani pokrajinskega odbora na sestanku napovedali, da bodo, če Desus ostane del koalicije, zahtevali glasovanje o zaupnici Pivčevi kot predsednici stranke.

Nezaupnico Pivčevi sta zaradi neuresničevanja strankinega programa in odpiranja ideoloških tem s strani vodilne koalicijske partnerice in predsednika vlade Janeza Janše pred dnevi že izrekla pokrajinska odbora stranke v Ljubljani in Celju.

‹ nazaj

Komentarji (8)

18.7.2020 10 (12) (2)OceniLojzekov stric 
Nič ne piše , kaj je povedal miličnik iz Črnomlja, dokler je bil na oblasti on z MOJCO in drugim podžupanom (8 let) je blo v Črnomlju bolj švoh z razvojem, evo sedaj ko je drugi Andrej na oblasti se spet gradijo šole, stanovanja itd,-So že volilci pogruntali in nagnali Mojco,Samerja iz občine,miličnik pa ne vemo kje je
18.7.2020 1 (8) (7)Ocenikajtimar 
Ker je v članstvu stranke tudi več vojnih veteranov ... Gromozanski so ti slovenski gozdovi - še 75 let po vojni iz njih prihajajo partizani ;)
18.7.2020 2 (3) (1)OceniTrue Truic 
Riba vedno pri glavi smrdi.
19.7.2020 8 (11) (3)OceniCestnik Peter 
kajtimar skoraj 90 let bo od prihoda nacizma na oblast, pa nacisti še vedno skačejo okoli, torej so luknje, v katere so se poskrili ti, še večje od naših gozdov. Tudi inkvizicija je že več stoletij mimo, pa še kar skakljajo verski fanatiki okoli. Od zgoraj naštetih še najraje vidim veterane, ki so večinoma pacifisti.
19.7.2020 3 (3) (0)OceniBrandy Amerigo 
Vlado Bezjak, bodimo dosledni in ne ideološki. Vojni veterani nikako kaj zahtevat, to je ideološko. Če se program ne izvaja se dogovorimo s partnerji o vladni časovnici ukrepov in če ne gre pač izstopimo. Sem pa proti ideološko pogojenem izstopu.
21.7.2020 1 (2) (1)Ocenimiha 
Delovanje vlade je ideološko ... a ni Brandy?
23.7.2020—   (2) (2)OceniTadej Hocevar 
Čestitke za pokončno držo. Samo tako naprej. Stran s to vlado!
23.7.2020 1 (1) (0)OceniFranci D 
Tako kot se Desus obnaša sedaj je tako kot, da je sam sebi namen!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava