dolenjska

Nov vodovod za Gornjo Težko Vodo

11.9.2020 | 13:20 | M. Ž.

Z leve: Danijel Špingler, direktor podjetja BGP gradnje, župan Gregor Macedoni in Janez Murn, predsednik KS Stopiče (Foto: M. Ž.)

Z leve: Danijel Špingler, direktor podjetja BGP gradnje, župan Gregor Macedoni in Janez Murn, predsednik KS Stopiče (Foto: M. Ž.)

Novo mesto - Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje iz Gradca Danijel Špingler sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo in prenovo vodovodnega sistema v podgorjanski vasi Gornja Težka Voda. Vrednost naložbe je 375.000 evrov, ki jih bo občina prispevala iz proračuna. Uvedba v delo se bo začela prihodnji teden, rok za dokončanje pa je 30. junij prihodnje leto.

Kot je poudaril župan, je projekt pomemben predvsem zaradi dotrajanega obstoječega omrežja, ki višje ležečim objektom ne zagotavlja ustrezne oskrbe s pitno in požarno vodo. Gradnja bo potekala v dveh etapah, najprej bodo zgradili vodohran prostornine sto kubičnih metrov in del omrežja, prihodnje leto pa bodo dokončali dela na vodovodnem omrežju.

Pridobitev za krajane velikega pomena

Da bodo začeli z deli, je bil zadovoljen tudi Janez Murn, predsednik KS Stopiče, ki je povedal, da bo imela nova pridobitev za krajane velik pomen, saj bodo tako dobili pitno vodo s kapacitetami, ki jih zahteva sodobno mesto.

Gornja Težka voda se trenutno s pitno vodo oskrbuje iz vodovodnega sistema Stopiče. Za urejeno oskrbo s pitno, sanitarno in požarno vodo za celotno naselje bodo tako zgradili tudi tlačni cevovod od vodohrana Dolnja Težka Voda, ki je največji vir pitne vode v Mestni občini Novo mesto, do novega višje ležečega vodohrana na Gornji Težki Vodi, v sami vasi pa ustrezno sekundarno omrežje.

Po začetku gradnje kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi in gradnji javnega komunalnega omrežja v Češči vasi je vodovodno omrežje na Gornji Težki Vodi tretja letošnja občinska naložba v sklopu vodovodnih in kanalizacijskih omrežij.

Zvočni zapisi

Novomeški župan Gregor Macedoni o prenovi vodovoda na Gornji Težki Vodi

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava