posavje

Množično testiranje tudi v občinah Krško in Kostanjevica na Krki

4.1.2021 | 09:50 | R.M.

Covid hitri testi (Foto: Dolenjski list)

Covid hitri testi (Foto: Dolenjski list)

Krško/Kostanjevica na Krki - Z Občine Kostanjevica na Krki so sporočili, da bo v dogovoru z Ministrstvom za zdravje tudi Zdravstveni dom Krško izvedel množično hitro testiranje posameznikov. To bo organizirano ta teden od jutri do petka med 07.30 in 10.uro in med 13. in 15.uro tako v Krškem kot v Kostanjevici na Krki. Kot so zapisali, med 10. in 13.uro testiranje za nenaročene posameznike ne bo možno.

Testiranje bodo izvajali z lastnimi mobilnimi timi Zdravstvenega doma Krško in sicer v Krškem v tako imenovani »drive-in« ambulanti na parkirišču Zdravstvenega doma Krško. V sredo, 6.januarja, med 10. in 15.uro bo množično testiranje posameznikov tudi v Kostanjevici na Krki in sicer na t.i. »walk-in« lokaciji Zdravstvene postaje Kostanjevica na Krki na južnem vhodu oz. na vhodu za zaposlene, Ljubljanska cesta 16, Kostanjevica na Krki.

Vse, ki se želijo testirati s HAGT testi, naj imajo pri sebi kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. Zaupati bodo morali tudi telefonsko številko, na katero bo preko SMS sporočila poslan rezultat testiranja. V običajnih delovnih razmerah je mobilni tim spodoben narediti od 20-30 testov na uro. Tako v Kostanjevici kot v Krškem upajo na dober odziv prebivalcev, predvsem pa na strpnost in upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov in navodilm, so še zapisali na kostanjeviški občini.

Množično hitro testiranje tudi v Novem mestu, Brežicah, Šentjerneju...

V Zdravstvenem domu Novo mesto so povedali, da bo brezplačno množično testiranje s hitrimi testi v avli Kulturnega centra Janez Trdina v Novem mestu potekalo še danes, v sredo in v petek med 10. in 16. uro. Udeleženci testiranja morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in telefonsko številko, na katero bodo prejeli izid testiranja. Testiranja s PCR testi - enako kot do zdaj - potekajo v zdravstvenem domu, so dodali.

V Zdravstvenem domu Brežice bo testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo danes med 11. in 16. uro ter jutri ob enakem času v avli Športne dvorane Brežice. Na množičnem testiranju pričakujejo večjo udeležbo. Na uro naj bi predvidoma preverili 20 do 30 posameznikov, je za STA povedal direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević.

Z Občine Šentjernej pa so sporočili, da bo Zdravstveni dom Novo mesto jutri (05.01.2021) začel izvajati brezplačno množično testiranje na covid-19 s hitrimi testi tudi v avli Kulturnega centra Primoža Trubarja Šentjernej. Termin testiranja bo med 10. in 14.uro in enako bo tudi v četrtek. 

Na odvzem brisa se nikjer ni potrebno posebej naročati. Morajo pa imeti vsi s seboj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, pa tudi mobilno številko, na katero jim bo mogoče sporočiti rezultat testiranja. Tisti, ki bodo na testiranju pozitivni, naj nemudoma odidejo domo in se izolirajo od ostalih - če se le da, tudi od članov istega gospodinjstva, s pozitivnim rezultatom pa je potrebno seznaniti tudi izbranega zdravnika. Kot so zapisali na ministrstvu za zdravje, naj negativen rezultat testa testiranim ne daje občutka lažne varnosti, saj so lahko že ob naslednjem kontaktu pozitivni.  

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava