novice

Pred vrnitvijo otrok s posebnimi potrebami v šolo preventivno testiranje zaposlenih

4.1.2021 | 12:10 | R.M./STA

Otroci s posebnimi potrebami se v šolske klopi končno vračajo! (Foto: arhiv DL)

Otroci s posebnimi potrebami se v šolske klopi končno vračajo! (Foto: arhiv DL)

Ljubljana - Po skoraj treh mesecih učenja na daljavo se učenci s posebnimi potrebami v šole in v zavode znova vračajo jutri. A pred vrnitvijo na delovno mesto se njihovi učitelji in zaposleni danes preventivno testirajo.

Testiranje bodo zaposleni v vzgoji in izobraževanju lahko opravili v zdravstvenih domovih po državi, ker se danes začenja tudi široko prostovoljno splošno testiranje na novi koronavirus s hitrimi testi. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je v nedeljo pojasnila, da "ko bo padla odločitev, da se odprejo tudi ostale šole, bodo taka testiranja v zdravstvenih domovih izvajali tudi za ostale zaposlene v vzgoji in izobraževanju".

Programi za otroke s posebnimi potrebami se sicer morajo začeti izvajati v skladu z odločbo ustavnega sodišča, ki je kot skrajni rok za to sicer določilo 4. januar.

Kdaj se bo življenje vrnilo tudi v vrtce in šole?

Kot je na četrtkovi novinarski konferenci povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, pa je 11. januar eden od mogočih datumov za vrnitev otrok v vrtce ter učencev prvega triletja osnovne šole nazaj v šolske klopi. Vračanje drugih učencev bo potekalo glede na epidemiološko sliko, pri čemer bo pomembna informacija o poteku in posledicah vračanja učencev s posebnimi potrebami.

Za prvo triado ter četrtim in petim razredom, pa se bodo po navedbah ministrice, v klopi vrnili dijaki zaključnih letnikov srednjih šol.

Ob tem je tudi ministrica izpostavila pomen preventivnega testiranja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Pripravljen bo tudi protokol glede testiranja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava