dolenjska

Letos spet množična silvestrovanja na prostem, v Mirni Peči že rajali s Čuki (FOTO)

31.12.2022 | 13:00

Fotografije: Brenčači

Fotografije: Brenčači

Mirna Peč - Od starega leta se bomo letos spet lahko poslovili na množičnih silvestrovanjih na prostem. Ta bodo po dveh letih omejitev zaradi epidemije covida-19 danes organizirana po številnih mestih, med drugim tudi v Novem mestu. Seveda pa se zabave na prostem vrstijo že nekaj dni, v Mirni Peči so tako Brenčači pripravili "Zzzabavo s Čuki in prazničnim sejmom".

Organizatorji so četrtkovo dogajanje takole opisali: ''Na "Zzzabavo s Čuki in prazničnim sejmom" je iz daljne Ledene dežele pripotovala teta Zzzima, najboljša prijateljica dedka Mraza in babice Mraz. Pripovedovala je čudovito pravljico o dobrih mirnopeških ljudeh, ki so s skupnimi močmi premagali zlovoljnega baciljaka Zzzeva. Njegov nesramni cilj je bil za veke vekomaj izbrisati nasmehe z ustnic prešernih Mirnopečanov. A prijazni ljudje se niso in niso dali. Zzzevu na koncu kljub trmastemu vztrajanju ni preostalo drugega, kot da se je razočaran obrisal pod nosom, odvrgel "korono" z ogromne glave in se poražen še sam od srca nasmejal.

Letos spet množična silvestrovanja na prostem, v Mirni Peči že rajali s Čuki (FOTO)

Široko, od ušes do ušes, so bili na odru nasmejani tudi priljubljeni Čuki. S številnimi uspešnicami so naredili pravi žur. Najprej so s plesalko razveselili predvsem otroke, na oder iz občinstva privabili harmonikaše, pevce in plesalce. Med drugim so zapeli kultne Krokodilčki, Sankaška polka, Rdeča mašna, Mal' naprej pa mal' nazaj, Komar, Greva gor v hribe ... Zaključili so s prelepo Zgodbo o prijateljstvu, ki so jo na odru zapeli skupaj s člani Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči.

Dogodek smo organizirali Brenčači ob sofinanciranju Občine Mirna Peč in ob pomoči naših zvestih pomočnikov. Hvala. Posebno najlepša hvala gre tudi Osnovni šoli Toneta Pavčka, gasilcem PGD Jablan in PGD Hmeljčič, Kritinam Majde, Justini Drenik, hišniku Marku Matohu, Dejanu Dularju, Sabini Kovačič, Mojci Lužar ter sposobnim in okretnim natakarjem za brenčaškim točilnim pultom. Hvala podpornikom društva in hvala čisto vsem, ki ste kakor koli pomagali, da je silvestrovanje na prostem v Mirni Peči tako čudovito uspelo. Hvaležni smo.

Hvala tudi ponudnikom odlične hrane in pijače. Slastne hamburgerje in pregrešno dober šmoren s sladoledom so na zzzabavi pekli chefi Cateringa Kukman. Sladokusce so prav tako pocrkljali novomeški skavti z debelo namazanimi palačinkami ter Matej iz Sašinih butičnih sladic s svežimi kokicami in šmornom. Brenčači s pomočniki in Peter s Pivovarne Cesar pa smo z okrepčilno pijačo poskrbeli, da se grla niso osušila.

Letos spet množična silvestrovanja na prostem, v Mirni Peči že rajali s Čuki (FOTO)

Raznolika je bila tudi ponudba na prazničnih stojnicah, kjer so slovenski rokodelci upravičeno ponosno razkazovali sadove svojega ustvarjanja in dela. Med njimi so bili izdelki iz lesa in konoplje, ekološki pridelki, zimske kape s krznenimi cofki, ročno šivana dela, naravna kozmetika in mlečni izdelki. Ustvarjalci, pridelovalci in predelovalci so znova dokazali, kako dragoceni so znanje, domišljija, kreativnost, ideje ter predvsem pridno, predano in trdo delo. Tudi njim hvala iz srca.

Obenem zelo hvala seveda Vam, obiskovalcem. Za Vas se trudimo in se bomo tudi vnaprej. Imamo le eno skromno željo – če bi lahko tudi v prihodnje radodarno delili nasmehe ljudem okoli vas. Naj se smehljaji razlezejo daleč, daleč, od ušes do ušes, pa vse v novo leto in še v leta naprej. Srečno, veselo, prijazno in ljubezni polno naj bo leto 2023!''

‹ nazaj

Galerija (36)

_MirnaPec (01), _MirnaPec__01_
_MirnaPec (02), _MirnaPec__02_
_MirnaPec (03), _MirnaPec__03_
_MirnaPec (04), _MirnaPec__04_
_MirnaPec (05), _MirnaPec__05_
_MirnaPec (06), _MirnaPec__06_
_MirnaPec (07), _MirnaPec__07_
_MirnaPec (08), _MirnaPec__08_
_MirnaPec (09), _MirnaPec__09_
_MirnaPec (10), _MirnaPec__10_
_MirnaPec (11), _MirnaPec__11_
_MirnaPec (12), _MirnaPec__12_
_MirnaPec (13), _MirnaPec__13_
_MirnaPec (14), _MirnaPec__14_
_MirnaPec (15), _MirnaPec__15_
_MirnaPec (16), _MirnaPec__16_
_MirnaPec (17), _MirnaPec__17_
_MirnaPec (18), _MirnaPec__18_
_MirnaPec (19), _MirnaPec__19_
_MirnaPec (20), _MirnaPec__20_
_MirnaPec (21), _MirnaPec__21_
_MirnaPec (22), _MirnaPec__22_
_MirnaPec (23), _MirnaPec__23_
_MirnaPec (24), _MirnaPec__24_
_MirnaPec (25), _MirnaPec__25_
_MirnaPec (26), _MirnaPec__26_
_MirnaPec (27), _MirnaPec__27_
_MirnaPec (28), _MirnaPec__28_
_MirnaPec (29), _MirnaPec__29_
_MirnaPec (30), _MirnaPec__30_
_MirnaPec (31), _MirnaPec__31_
_MirnaPec (32), _MirnaPec__32_
_MirnaPec (33), _MirnaPec__33_
_MirnaPec (34), _MirnaPec__34_
_MirnaPec (35), _MirnaPec__35_
_MirnaPec (36), _MirnaPec__36_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava