kultura

S kulturo iz preteklosti v prihodnost

9.2.2024 | 10:00 | M. K.
Foto: Občina Dolenjske Toplice

S kulturo iz preteklosti v prihodnost
S kulturo iz preteklosti v prihodnost

Dolenjske Toplice - Topliško proslavo na predvečer Prešernovega dne je organiziral KUD Dolenjske Toplice skupaj z Občino Dolenjske Toplice. Slavnostni govornik je bil župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk.

Ta dogodek že več let naslavljajo s tematiko S kulturo iz preteklosti v prihodnost. Letos je tako bila rdeča nit proslave godbeništvo. Brigita Zupančič Tisovec se je v osrednjem delu pogovarjala z Ivanom Avguštinom, dolgoletnim članom več godbenih sestavov in članom Veteranske godbe Straža, Robertom Krenom, predsednikom Zveze godb in pihalnih orkestrov Dolenjske in Bele krajine ter Veteranske godbe Straža, in z Markom Jeničem, profesorjem na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja.

Med bogatim kulturnim programom so, kot so sporočili s topliške občine, nastopili MePZ Dolenjske Toplice, gledališka skupina KUD-a, Veteranska godba Straža, učenci OŠ Dolenjske Toplice in učenci Konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja. Spremljajoči dogodek je bila skupinska razstava članov likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice.

‹ nazaj

Galerija (8)

_Dolenjske Toplice (1)
_Dolenjske Toplice (2)
_Dolenjske Toplice (3)
_Dolenjske Toplice (4)
_Dolenjske Toplice (5)
_Dolenjske Toplice (6)
_Dolenjske Toplice (7)
_Dolenjske Toplice (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava