namig za premik

Festival mirnopeških pirhov in prodajna razstava, Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka

28.3.2024 | 17:00

Na veliki četrtek, 28. marca, bo prvič zaživel Festival mirnopeških pirhov. Vabimo vas v Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, kjer bomo skupaj ustvarjali na velikonočnih ustvarjalnicah. Na ogled bo tudi velikonočna razstava, na kateri se lahko predstavite s svojimi dekoracijami, obenem pa boste imeli edinstveno priložnost kupiti unikatne izdelke lokalnih ustvarjalcev.

Brenčači smo se tokrat podali v čisto sveže vode. Vabimo na Festival mirnopeških pirhov z ustvarjalnicami in prodajno razstavo, ki bo na veliki četrtek, 28. marca. Ustvarjali in razstavljali bomo od 17. ure dalje, z nami pa bodo tudi mirnopeški ustvarjalci s svojimi čudovitimi izdelki, ki jih boste lahko tudi kupili.

Dogodek: Festival mirnopeških pirhov in prodajna razstava

Datum in ura: veliki četrtek, 28. marec 2024, ob 17. uri

Kraj: Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka (Trg 8, Mirna Peč)

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

Otroci naj se delavnic udeležijo v spremstvu staršev ali skrbnikov. Delavnice so brezplačne in za ves material bo poskrbljeno, hvaležni pa bomo za prostovoljne prispevke, ki jih bomo v celoti namenili za nadaljnje dogodke v organizaciji društva.

V prostorih Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka se bomo člani Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči tokrat prvič predstavili kot mentorji na ustvarjalnicah. Pripravili smo šest različnih delavnic, pri katerih boste otroci in odrasli lahko ustvarili čudovite velikonočne dekoracije.

Velike noči ni brez domačih pisanih pirhov. Čeprav so za mnoge najlepši tradicionalni, kuhani v čebulnih olupkih, vas vabimo, da jih letos na ustvarjalnicah spremenite v ljubke živalce, poslikate ali oblečete v čipke in volno. Postavite jih v košarice in bogato obloženo mizo okrasite z lesenimi izdelki, ki bodo nastali izpod vaših rok.

V muzeju bo obenem potekala prodajna razstava mirnopeških ustvarjalcev s svojimi izdelki, ki pričajo, da njihovi domišljija in inovativnost nimata meja. Na ogled bodo postavili lesene velikonočne okraske, kvačkane pirhe, vezane prtičke in prekrasne voščilnice, ki jih boste lahko tudi kupili. Izbirali boste med izdelki Lepo-Toplo, Cvetličarna Mirna Peč, Unikatni nakit in les Manca ...

Na razstavi lahko sodelujete tudi vi. Pripravite svoje pirhe, velikonočne izdelke in dekoracije, prinesite jih na Festival mirnopeških pirhov ter jih ponosno predstavite na ogled pred širnim občinstvom. Razstava bo v muzeju na ogled vse do torka, 2. aprila.

In … kot zdaj že dobro veste – Brenčači nikoli ne počivamo. Vmes snujemo nove dogodke in lahko vam že prišepnemo, da bomo aprila zopet potovali. Tokrat v Zambijo z domačinko in študentko medicine Lauro Pust. Če želite prvi izvedeti, kaj, kdaj in kje zabavno brenčaškega vam spet pripravljamo, vas vabimo na Facebook in Instagram profil Četrtkova brenčanja v Mirni Peči, k prijavi na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com in k obisku naše spletne strani www.cetrtkova-brencanja.si.

Vedno dobrodošli v brenčaški družbi,

Brenčači

‹ nazaj