gospodarstvo

»To presega meje dobrega okusa«

29.3.2024 | 14:00 | Dragana Stanković

Podjetniki v poslovni coni Livada so nad odmero komunalnega prispevka  ogorčeni. Na sliki z leve Darko Zupančič, Robert Medle, Polde Kastelic,  Mitja Salopek in Marko Repše. (Foto: D. S.)

Podjetniki v poslovni coni Livada so nad odmero komunalnega prispevka ogorčeni. Na sliki z leve Darko Zupančič, Robert Medle, Polde Kastelic, Mitja Salopek in Marko Repše. (Foto: D. S.)

Novo mesto - Podjetniki v obrtno-industrijski coni Livada so na nogah. Razburile so jih odločbe občine o plačilu komunalnega prispevka, čeprav so mnogi pred leti sami poskrbeli za osnovno infrastrukturo. Toda občina jim, kot trdijo, njihovih vlaganj v infrastrukturo pri odmeri prispevka ni upoštevala. Župan nasprotno trdi, da komunalnega prispevka niso nikoli plačali. Podjetniki so zadevo že predali odvetniku. Kot pravijo, bodo pravico iskali na sodišču.

Odmere komunalnega prispevka razburile podjetnike na Livadi – Trdijo, da občina ni upoštevala njihovih vlaganj, in napovedujejo tožbe – Nekaterim odmerili več kot 200.000 evrov – Macedoni: Komunalnega prispevka niso nikoli plačali

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (2)

28d nazaj 4 (4) (0)OceniMarian 
Kot občan bi županu svetoval, da energijo vlaga v reševanje prometnih zamaškov, avobusne postaje, polpodrtim in podrtim objektom v in okoli mestnega jedra... občutek imam, da je preveč spotikanja ob vsak "robnik" premalo fokusa v dejanski razvoj mesta...
27d nazaj 1 (1) (0)OceniDolenjec 
Župan Macedoni ima vedno prav.... Je potrebno pokriti znesek 12 mio eur kolikor je stal bazen v Češči vasi, brez denarja EU in države. Od kje pa drugje naj dobi denar kot pa od podjetnikov, s katerimi se hvali ko jih potrebuje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava