dolenjska

MONM: Zagotavljamo kakovostno otroško varstvo

10.4.2024 | 09:50 | M. K.

Novo mesto - Na Mestni občini Novo mesto so se odzvali na poročilo s ponedeljkove novinarske konference mestnega svetnika iz vrst Solidarnosti Uroša Lubeja, na kateri je ta opozoril na težave otrok, ki med letom ob dopolnitvi 11 mesecev starosti ne dobijo mesta v javnih vrtcih.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Zaradi ''enostransko prikazane vsebine v članku'' MO pošilja popravek oz. dopolnitev novice, ki jo objavljamo v celoti.

ODZIV MESTNE OBČINE NOVO MESTO GLEDE MEDLETNIH VPISOV V VRTCE

Na Mestni občini Novo mesto dosledno spremljamo stanje na tem področju in smo skrbno zavezani zagotavljanju kakovostnega otroškega varstva, kar dokazujejo tudi dosedanji doseženi rezultati. V zadnjem šolskem letu smo namreč v Vrtcu Pedenjped odprli polovični medletni oddelek v decembru 2023 in ga potem v januarju 2024 razširili v celega ter dodatno ravno ta mesec še enega. V Vrtcu Ciciban je bil januarja 2024 odprt medletni oddelek v enoti Bibe in februarja 2024 še eden medletni oddelek v enoti Labod. Trenutno potekajo aktivnosti za odprtje še 5. medletnega oddelka, v kolikor bo zadosten interes staršev.

Ob tem velja poudariti, da so pri rednih septembrskih vpisih otrok v vrtce vedno sprejeti vsi otroci, katerih starši izkažejo potrebo za vpis, v medletnem obdobju pa čisto vsakemu posamezniku na željeni datum težko zagotovimo varstvo, še posebno v primerih, ko so pričakovanja vezana tudi na točno določeno lokacijo vrtca.

Skladno s prostorskimi zmožnostmi se trudimo zagotavljati dodatne kapacitete za medletne oddelke, da bi bilo vključenih čim več otrok v vrtce. Poleg tega so v teku tudi novi projekti na področju predšolske vzgoje, in sicer poteka javno naročilo za vrtec v Gabrju ter načrtovana je širitev Vrtca Ciciban v enoti Labod s štirimi oddelki, ki bodo omogočili dodatne prostorske kapacitete.

Spodaj v zvočni priponki je izjava ravnateljice vrtca Pedenjped Novo mesto Mete Potočnik, ki pojasnjuje dejstva glede zasedenosti vrtcev in medletnih oddelkov.

Zvočni zapisi

Meta Potočnik

‹ nazaj

Komentarji (1)

21d nazajOceniDolenjec 
Laž župana! Kar nekaj staršev poznam, ker so dobili zavrnjeno vlogo, zaradi prevelikega števila otrok.... G. Macedoni, tokrat pa nimate prav, pa če si priznate ali ne...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava