nesreče

Andrej Vizjak: Ne morem verjeti, da so šli v tako nevaren spust

3.7.2008 | 20:30

Gradbišče na Blanci. (Foto: P. P./arhiv DL)

Gradbišče na Blanci. (Foto: P. P./arhiv DL)

Blanca - Huda nesreča na gradbišču hidroelektrarne Blanca je pretresla tudi ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka. Ta je za STA dejal, da je do nesreče prišlo pri spustu čez nevaren preliv, ki je namenjen dušenju vode. "Skoraj ne morem verjeti, da so šli ljudje v tako nevaren spust," je poudaril.

Vizjak sicer uradnih informacij o nesreči na gradbišču hidroelektrarne Blanca in pogrešanih nima. Izvedel pa je, da se je nesreča zgodila pri čolnarjenju, v njej pa so bili med drugim udeleženi tudi predstavniki sevniške občine na čelu z županom Kristjanom Jancem, sicer poslancem SLS.

Minister je izrazil začudenje, da so se udeleženci čolnarjenja spustili čez nevaren preliv. "Očitno se niso resno pripravili. Šlo je zagotovo za človeško napako," je dejal.

Nad informacijo o nesreči so pretreseni tudi v SLS, saj naj bi bil med pogrešanimi tudi njihov poslanec Janc. Kot so za STA povedali v SLS, informacije še zbirajo, neuradno pa je Janc med pogrešanimi.

‹ nazaj

Komentarji (3)

3.7.2008Ocenijanko 
Grozljivo! Sožalje svojcem. Sem pa tudi jezen. Kot ljubitelj rek in čolnar dobro vem, da je daleč najbolj nevarna povratna rola na pravilnih ali celo z zidom omejenih umetnih pregradah. Tega pa očitno niso vedeli (pa bi morali) vodniki na kanujih. Reka Reka je pred 15 leti zahtevala dve življenji na prav podoben način. Da ne omenjam serije utopitev na Oetzu v Avstriji, pa Češke izkušnje.. Pa ni bilo dovolj. Pazite se umetnih pregrad, ki vlečejo nazaj in navzdol. Rešilni jopiči in plavalne izkušnje ne pomagajo.
3.7.2008OceniMelina 
Res grozljivo! Saj niso otroci, ki bi bili sposobni narediti kaj tako nepremišljenega, to so so odrasli ljudje. Joj, kakšna usoda! In toliko ljudi. So pa zelo boleči komentarji na 24.com, kjer vročekrvneži že mešajo sovraštvo in politiko! Sožalje svojcem!
4.7.2008OceniDolenc 
To ni tragedija, zame je tragedija huda bolezen, osamljeni ljudje, naravne nesreče in podobno, tole na Savi pa je bil navaden (IZBRISANA VSEBINA) in popolno nespoštovanje svojega življenja, življenja drugih in same narave oz zakonov fizike. Lahko bi rekli celo, da se jim je Sava grdo maščevala!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava