bela krajina

Zasedanje svetnikov se je končalo naslednji dan

4.7.2008 | 11:00 | M. B.-J.

Metliški svetniki so zasedali kar osem ur. (Foto: M. B.-J.)

Metliški svetniki so zasedali kar osem ur. (Foto: M. B.-J.)

Metlika - Dnevni red včerajšnje 14. redne seje metliškega občinskega sveta na prvi pogled ni nakazoval, da bi seja lahko trajala pet, šest ali celo sedem ur, kolikor so trajale zadnje seje tukajšnjih svetnikov. Pa vendar se je zgodilo, da so svetniki dosegli rekord, ki je gotovo edinstven v Beli krajini. Za 13 točk dnevnega reda so porabili kar osem ur in sejo zaključili danes ob eni uri zjutraj.

Resnici na ljubo tako rekoč ni bilo točke dnevnega reda, pri kateri ne bi bilo razprave. Seznanili so se z oceno zdravstvenega stanja, ki je v Beli krajini vse prej kot dobro. Potrdili so povišanje cen v vrtcu, po hitrem postopku so sprejeli tudi rebalans proračuna za letošnje leto. Strinjali so se tudi z varianto C tretje razvojne osi, le da so zahtevali še kvalitetno navezavo za podjetje TPV pri Suhorju.

Precej časa so namenili peticiji, ki jo je 200 staršev učencev Osnovne šole Metlika in drugih občanov podpisalo, ker niso bili zadovoljni z glasovanjem predstavnikov staršev v svetu zavoda OŠ Metlika. Svetnika Jože Pezdirc in Slavko Dragovan sta sicer zahtevala, da peticijo umaknejo z dnevnega reda, ker je po njunem mnenju anonimna, saj niso bili priloženi podpisi. Vendar pa jih ni bilo zato, ker - kot je pojasnil eden od svetnikov - staršev niso želeli izpostavljati javnosti, ker se bojijo za otroke. So pa peticijo z vsemi podpisi poslali na ministrstvo za šolstvo in šport.

Svetniki so razpravljali tudi o novinarskem prispevku, objavljenem v v Delu 2. julija, v katerem je po njihovem mnenju zapisanih precej laži. Zato so sprejeli sklep, da v imenu svetnikov trije člani občinskega sveta, ki so tudi člani sveta zavoda OŠ Metlika, skupaj z županjo Renato Brunskole in strokovnimi službami občinske uprave pripravijo demanti tega članka. Kopiji revizijskih poročil o poslovanju šole, ki sta ju pripravili revizijska hiša Revidera in Vili Pirnar, pa morajo z občinske uprave poslati v revizijo na Inštitut za revizijo.

Med zasedanjem so svetniki izvedeli tudi za tragedijo pri elektrarni Blanca na reki Savi in spomin na vse, ki so izgubili življenja, počastili z minuto molka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava