dolenjska

LokalPatriot se seli na Glavni trg

30.9.2008 | 12:00 | I. N.

LokalPatriot se seli na Glavni trg

Novo mesto - Klub LokalPatriot se po osmih letih iz prostorov v stari stekleni občinski stavbi, ki je predvidena za rušenje, konec oktobra začasno seli v picerijo Tratnik na Glavnem trgu. »Lani je v objektu izdahnila centralna kurjava, tako da je stavba brez ogrevanja. Vsi, ki niso tako trdoživi, kot mi, so se že izselili,« pravi Borut Pelko, direktor pred desetimi leti ustanovljenega zavoda.

Na novi lokaciji, kjer bodo ohranili svojo programsko usmeritev, naj bi klub začel delovati med 10. in 15. novembrom. Prostore picerije so najeli za dve ali tri leta. »Menimo, da je rešitev dobra za nas in lokalno skupnost, če bomo s svojo dejavnostjo pripomogli k oživljanju mestnega jedra,« dodaja Pelko. Računa, da se bodo z novimi sosedi uspeli dogovoriti tudi za manjšo teraso v ulici proti frančiškanski cerkvi, čeprav je jasno, da toliko prostora, kot so ga imeli na Novem trgu, v mestnem jedru ne bo.

Zadnje tri vikende v oktobru, začeli bodo v soboto, 11. oktobra, bodo še v starih prostorih pripravili poslovilne zabave, na katerih se bodo predstavili slovenski glasbeniki, ki so kdaj nastopali v klubu.

Zadnji vikend bo namenjen preseku novomeškega glasbenega ustvarjanja v zadnjih osmih letih. Kot napoveduje Jure Dolinar, programski vodja zavoda, vstopnine ne bo, namesto tega bodo zbirali le prispevke za obnovo novega kluba.

‹ nazaj

Galerija (2)

Novosti v klubu so danes predstavili (od leve proti desni) Jernej Šulc, upravnik kluba, Borut Pelko, direktor zavoda LokalPatriot in Jure Dolinar, programski vodja zavoda.
Adijo, terasa!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava