kriminal

Romski obračun pred policijsko upravo Novo mesto

21.2.2009 | 15:00 | T. J. G.

Foto: Andrej Matič, Lokalno.si

Foto: Andrej Matič, Lokalno.si

Novo mesto - Pustno vzdušje je danes popoldne pokvaril incident pred novomeško policijsko upravo, ki pa se je, kot kaže, začel že prej. Kdo je streljal in čemu, v tem trenutku še ni jasno, je pa znano, da je bilo vroče že nekaj čez poldne, vsaj tako pravi romski svetnik Danko Brajdič.

Poškodovani Feri Kovačič je v sredini.

Poškodovani Feri Kovačič je v sredini.

"Najprej se je Emil Kovačič z bratom spravil nad K. T. z nožem, maščevala sta se mu. To sem šel prijavit na policijsko upravo in dežurnemu tudi povedal, da grozijo tudi meni, saj jim ni bilo prav, da bom dogodek prijavil. Pripeljal sem se namreč s sinom, ženo in vnukom in eden se je zapodil proti našemu avtu, češ, kaj se grem. Pred policijjo je bil tudi Emil, v roki je imel pištolo in ko jo je K. zagledal, mu jo je potegnil iz rok. Takrat se je sprožila."

Danko Brajdič: "Name se je spravilo celo romsko naselje Šmihel!"

Danko Brajdič: "Name se je spravilo celo romsko naselje Šmihel!"

Ranjen je Feri Kovačič, in sicer v trebuh, Danko pa zagotovo ne.

To je le ena plat zgodbe, iz drugega romskega vira pa smo izvedeli, da naj bi Danko z družino in Tasičevi sinovi že dopoldne napadli enega od Kovačičev.

In sporočilo policije?

S policijske uprave Novo mesto so ob 19.30 poslali tole sporočilo za javnost:

"Danes okoli 17. ure je pred stavbo Policijske uprave Novo mesto prišlo do pretepa večjega števila oseb. Po do sedaj zbranih informacijah je med pretepom 22- letnik iz Novega mesta enkrat ustrelil s strelnim orožjem (pištola).

Izstreljeni naboj je zadel 21-letnega moškega iz Novega mesta in nato zadel še službeno vozilo policije, ki je bilo parkirano pred policijsko upravo. Policisti so 22-letnika takoj prijeli, mu zasegli orožje in ga skladno z določili Zakona o kazenskem postopku pridržali.

Poškodovani 21-letnik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v novomeško bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan in ni v življenjski nevarnosti.

Novomeški policisti o dogodku zbirajo vsa potrebna obvestila in opravljajo ogled kraja kaznivega dejanja. O vseh zbranih obvestilih bodo seznanili pristojno državno tožilstvo. Več informacij vam zaradi interesa nadaljnjih postopkov, trenutno ne moremo posredovati."

‹ nazaj

Galerija (5)

Fotografije s kraja dogodka: Andrej Matič, Lokalno.si
Romski obračun pred policijsko upravo Novo mesto
Romski obračun pred policijsko upravo Novo mesto
Romski obračun pred policijsko upravo Novo mesto
Romski obračun pred policijsko upravo Novo mesto

Komentarji (30)

21.2.2009Ocenibajs 
res se počutim varnega v naši državi. sicer pa tudi danko iz dneva v dan dokazuje, iz kakšnega testa je, najprej zdravstveni dom, potem tale drugi vir, ki govori o dopoldanskem dogajanju... sam ima pa svetniški sij
21.2.2009Ocenijani 
Prišli smo tako daleč, da bomo morali tudi ostali državljani zavoljo svoje varnosti nabaviti orožje. bravo, pravna država. smo res daleč od prestolnice.
21.2.2009OceniJst 
Ješuš krištuš
21.2.2009Ocenikekc 
Policaji pa so se pokakali kot vedno. Ali so Romi imeli prijavljen shod pred novomeško bolnišnico? Ali so dobili kazni za nepravilno parkiranje?
21.2.2009Oceniglavca 
Vsi naj bi imeli enake pravice, enake dolžnosti...ampak v naši državi na žalost to ne velja..vse moramo pa mi plačevat njim (ciganom). me zanima kaj bi bilo če bi se ostali državljani takole streljali, pa se nasilno vedli v ZD in še kje drugje.... drugače pa pustite jih na miru naj sami obračunajo med sabo....jih bo usaj manj..
21.2.2009Ocenibeno 
dejte no pred policisko postajo so streljali pomojem se policija posrala v gate saj vem policija je takrat močna ko so veliko skupaj saj pravijo da danko ni problematičen mesojedec pazi se dankota ciganskega svetnika v občinskem svetu pazite kaj govorite saj zdej vidite kaj je danko sposoben narediti muhič pazite kaj bote govorili z gospodom oz ciganu dankotu
22.2.2009Oceniandrej 
danko pravi da so ga romi iz šmihela napadli saj danko izgleda kod jamski človek iz dob dinozavrov on se bo branil s šulico in kamnom iz šmihela pa sodobnim orožjem danko bi mogel biti v muzej kakor človek iz ledene dobe pogledat bi ga prišla celotna evropa.
22.2.2009Oceniđej 
andrej bravo pička mu nanos zrasla da bog da,heeeeeee heeeee
22.2.2009OceniNovomeščan 
Sramota. Vse se je dogajalo pred policijo. Kaj so čakali policisti, kako je sploh lahko prišlo do pretepa, celo do streljanja pred oboroženo policijsko postajo ? Zakaj sploh imamo policiste, kaj, če bi bilo ustreljenih več ljudi, bi policija našla izgovor v sporočilu medijem; Novomeški policisti o dogodku zbirajo vsa potrebna obvestila in opravljajo ogled kraja kaznivega dejanja. O vseh zbranih obvestilih bodo seznanili pristojno državno tožilstvo. Več informacij vam zaradi interesa nadaljnjih postopkov, trenutno ne moremo posredovati." ! Groza.
22.2.2009OceniDolenjec 
Pred policijo se je vse skupaj dogajalo. Celo streljalo. Kje pa so vsi tisti Romi, ki so prišli napad, so policiji neznani, ali se jim ne upajo prebližati. Koliko je bilo kazensko ovadenih. Verjemite, policisti so slabši od Ciganov.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava