kriminal

22-letni Rom v priporu zaradi poskusa uboja

25.2.2009 | 15:30 | T. J. G.

Danka je razjezila izjava Bojana Tudije v Slovenskih novicah. Povrhu vsega pa je Tudija predstavljen kot romski svetnik.(Foto: T. J. G.)

Danka je razjezila izjava Bojana Tudije v Slovenskih novicah. Povrhu vsega pa je Tudija predstavljen kot romski svetnik.(Foto: T. J. G.)

Danko Brajdič trdi, da niso priprli pravega, tisti, ki je napadal, je na prostosti.

Danko Brajdič trdi, da niso priprli pravega, tisti, ki je napadal, je na prostosti.

Novo mesto - Dogodek, ki se je zgodil v soboto popoldne pred novomeško policijsko upravo, dobiva jasnejšo podobo. Novomeški policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, so o dogodku zbrali  potrebna obvestila. In rezultat: 22-letnika so s kazensko ovadbo, v kateri mu očitajo kaznivo dejanje poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena Kazenskega zakonika, privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

O dogodku pred policijo, kjer se je na koncu zbralo okoli 80 Romov, obstaja več različic, ki jih lahko združimo v dve skupini: ena stran trdi, da ni napadala, pač pa da je bila napadena, druga pa obratno.

Na pripor 22-letnega Roma iz Brezja (gre za K. T., celega imena ne bomo zapisali, ker smo ob zadnjem zapisu že dobili grožnje s tožbo) se je odzval tudi romski svetnik Danko Brajdič:

"Pred policijsko upravo sem bil napaden jaz, napadel me je Amadej Kovačič. Sedaj pa je kriv tisti, ki ni pravzaprav nič kriv, saj je posredoval, da ni prišlo še do česa hujšega. Moti me tudi odnos policistov. Tisti kriminalist, ki me je v soboto zasliševal, si je medtem, ko sem mu jaz govoril, požvižgaval. Je to kak odnos? Ali se je obnašal tako le zato, ker sem Rom? Pa tudi: zakaj so mi zasegli mačeto, ki sem jo imel doma zaklenjeno v avtu, dobil pa sem jo za spomin? Sinu so zasegli rokavice, a mu jih še niso vrnili. Tak odnos policije ni pošten in bom ukrepal, da dokažem svoj prav, če bo treba, bom šel tudi do ministrice."

‹ nazaj

Komentarji (13)

25.2.2009Ocenijanez 
Koga se briga kaj se grejo Romi? Da so sami nasilneži (z veseljem izključujem tiste redke, ki to niso) se vidi iz dneva v dan. Stopnja kriminalitete pri njih in tudi nasploh pa v Novem mestu samo narašča! Bravo država, bravo policija!
25.2.2009Ocenigoran 
danko vidim da si postal mediska zvezda saj vsak dan piše kaj novega od tebe v časopisu piše da si napadel dežurnega zdravnika zdej spet da si bil napaden pred policisko postajo to je en razlog da so te napadli kar se tiče slovenščine ki jo govoriš bi mogel iti na predavanje slovenskega jezika.
25.2.2009OceniAndro 
Danko, ti boš predsednik Butalistana -Slovenije.
25.2.2009Ocenibine 
andro kaj če bi bil predsednik države slovenije ta bi nas prodal hrvatom bog nedaj da bi bil predsednik slovenije danko
26.2.2009Ocenimetod 
danko ti si popularen kot majk đekson merkaj da ti nos ne odpade
26.2.2009Ocenidanko 
Ne vem, zakaj se Bojan Tudija predstavlja za romskega svetnika mestne občine? Romski svetnik, kolikor vem, sem samo jaz, Danko Brajdič. kako se predstavi on, pa sam ne vem. povem tudi, da tisto, kar je on izjavil v Slovenskih novicah, da je popolnoma neresnično, saj vsi Romi ga dobro poznajo, celo dolenjsko, bela krajina, posavje, da je po eni strani proti Romom, govori pa čisto nekaj drugega. nakar je razvidno iz novic: jaz sem bil zraven, zato vem, kaj se je dogajalo in sem to tudi opisal, Tudija pa ni bil zraven. naj pove Tudija, če je bil zraven, ko je Kovačič Amadej Emil potegnil pištolo in jo uperil proti meni, zakaj sem jaz poklical policijo, ko je napadal T. K. in mi začel tudi groziti, da me bo ustrelil in uperil pištolo proti meni. tako smo se pripeljali do policijske postaje in Kovačičevi so napadali nas na policijsko postajo PP Novo mesto, kjer gospoda Tudije nisem nikjer videl ne jaz ne noben drug Rom. Pa ne vem zakaj sam daje izjave v različne medije, ko ga ni bilo zraven.
26.2.2009Ocenihelom 
....aha....bogi...mačeto so mu zasegli, ki jo je vozil u avtu,...ja ti policisti so pa res nesramni...takemu poglavarju in borcu za pravičnost, kot je on bi pa to res morali pustiti! Zdej so mu ostal pa samo še kalašnikovi....
26.2.2009Oceniandrej 
dejte no to so taki barabe da več nemorejo biti saj proti ciganom nimam nič anpak seboj voziti v avtomobilu mačeto pa govori zakaj so mu policija vzela danko danko veš kdo seboj vozi mačeto tisti ki nima čisto vest in misli znjo kaj slabega narediti pomojem bi te morali kaznovati za hladno orožje itak nebi plačal poloznico ki bi jo dobil od policista in še to danko vi ste romski svetnik morali bi biti romom vzglet ane delat jim podomače rečeno sranje.
26.2.2009Oceniboris 
hej gospod danko zakaj groziš časopisu da nesmejo celotno ime in primek objaviti od klemen tašiča ti pa lahko od kovačiča amadej in od emila vdiš to pa ni prav.
26.2.2009Ocenivlado 
danko že ve, kako se stvarem streže. samo ne vem, kam to pelje. če so že tako med sabo skregani - vsaj dva tabora, ki gresta obračunavat pred policijo. groza. kako bi šele bilo, če bi obračunavali kje drugje, na primer sredi mesta. policije ne bi bilo blizu, mimogrede bi prestregel kakšno še kdo drug. raje na pomislim. ampak tako razgreto kot je sedaj, še ni bilo. to je slabo. policija bi se morala malo, pardon veliko , zamisliti. posesti skupaj nekaj glav, tudi romskih, in se kaj domisliti. sicer bo hudo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava