družabna kronika

Uspešna družinska naveza

8.7.2009 | 14:05

Dirigent tamburaškega orkestra Zoran Mulić, Darja Štravs Tisu in predsednik strokovne komisije Damir Zajc (Foto: Janez Garvas)

Dirigent tamburaškega orkestra Zoran Mulić, Darja Štravs Tisu in predsednik strokovne komisije Damir Zajc (Foto: Janez Garvas)

Fara - V dolini ob Kolpi, v Fari pri Kostelu so tudi letos zvenele tamburice. Etno festival Tamburanje va Kostele je postregel s štirinajstimi čudovitimi skladbami, pri katerih je imela strokovna komisija kar težko delo, da je izbrala zmagovalno. Nastopajoče je tudi letos spremljal tamburaški orkester iz Subotice pod vodstvom dirigenta Zorana Mulića.

Med nastopajočimi so bila tudi zveneča imena, kot so Manca Izmajlova, Rok Kosmač, nekdanji pevec Hazardov Dominik Trobentar, Folkrola, Irena Tratnik Dosso, Kontrabant in drugi.

Kot solistka je tokrat nastopila tudi radijska voditeljica, sicer članica skupine DeŽur, Darja Štravs Tisu. S skladbo Matjaža Vlašiča se je uvrstila na tretje mesto, tako po oceni strokovne komisije festivala, kot tudi po številu točk strokovne komisije radia Univox. Pesem Kot da je sreča odšla pa je bila nagrajena tudi za najboljše besedilo festivala.

Družinska naveza pevkinega svaka, tekstopisca Mateja Kocjančiča se je tokrat izkazala za več kot uspešno, sporočajo DeŽurovci.

‹ nazaj

Galerija (4)

Darja Štravs Tisu
Darja Štravs Tisu in avtor zmagovalnega besedila Matej Kocjančič
Darja Štravs Tisu in vrhovni sodnik Vasilij - Vasko Polič
Dirigent tamburaškega orkestra Zoran Mulić, Darja Štravs Tisu in predsednik strokovne komisije Damir Zajc (vir vseh fotografij: Janez Garvas)

Komentarji (1)

8.7.2009OceniDare 
Šele sedaj se vidi, kako bi bili lahko še danes uspešni Darja, Matej, Dušan, Borut in Domen iz nekdanje žužemberške skupine Poljub, če bi le ostali skupaj. Njihova pesem o Žužemberku in Krki mi je še danes ena od lepših. Vse čestitke in še veliko uspeha obema tudi v bodoče!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava