družabna kronika

Rotarijce bo vodil Jože Marinč

16.7.2009 | 13:05

Novo in staro vodstvo kluba (z leve proti desni): tajnik Dušan Peterkovič, predsednik Jože Marinč, bivši predsednik Pavel Turk in bivši tajnik Andraž Rumpret. (foto: RC Novo mesto)

Novo in staro vodstvo kluba (z leve proti desni): tajnik Dušan Peterkovič, predsednik Jože Marinč, bivši predsednik Pavel Turk in bivši tajnik Andraž Rumpret. (foto: RC Novo mesto)

Novo mesto - Rotary club (RC) Novo mesto bo novembra obeležil 13-letnico obstoja, kar pomeni tudi trinajst let spodbujanja humanitarnosti v družbi, krepitve prijateljstva ter drugih vrednot, sporočajo iz RC. Na nedavni skupščini so obravnavali letno poročilo za rotarijsko leto 2008/09 in za novega predsednika za naslednje leto izvolili Jožeta Marinča, ki je na tej funkciji nadomestil Pavla Turka.

Kot sporočajo iz novomeškega Rotary cluba, so v navedenem rotarijskem letu nadaljevali s tradicijo pomoči otrokom, družinam in ustanovam: Mateju Ruglju, dijaku 4. letnika tehnične šole, so v šolskem letu 2008/09 dajali štipendijo v višini 150 evrov mesečno; v okviru akcije Rdečega križa Slovenije Peljimo jih na morje so novomeškemu odboru namenili 2500 evrov; družinama z bolnima otrokoma so krili del stroškov zdravljenja oziroma pomagali pri nakupu avtomobila za tedenski prevoz otroka; socialno ogroženim učencem OŠ Šentjernej so omogočili udeležbo v Šoli v naravi; donirali so sredstva za sirotišnico v Tanzaniji in Društvu za življenje brez nasilja; tudi letos so obdarili trojčke in četverčke; varovancem VDC Novo mesto pa so pomagali pri udeležbi na mednarodnem srečanju v Avstriji.

Višina donacij RC Novo mesto tako znaša 13.900 evrov. ''Ta sredstva smo pridobili z lastno članarino, z donatorji ter s prireditvami, in sicer golf turnirjem ter z gledališko predstavo. Ponosni smo na udeležbo na krvodajalski akciji, ki smo jo izvedli skupaj z RC klubom Dolenjske Toplice. Iz novomeškega kluba je bilo prisotnih 13 članov in dva pridobljena darovalca. Osem članov je podpisalo izjavo o darovanju organov in tkiv po smrti,'' še sporočajo iz RC.

Z dobrodelnim delom nameravajo nadaljevati tudi v prihodnjem letu, novi predsednik Marinč pa je na skupščini predstavil nekaj smernic. V drugi polovici septembra letos bodo na Otočcu priredili Rotary golf turnir, 17. oktobra pripravljajo vseslovenski Rotary dogodek v Kostanjevici na Krki, ki so ga poimenovali »Rotarijev likovni mozaik pod kostanjeviškim nebom«. Novembra sledi prodajna razstava slik, ustvarjenih na oktobrski likovni delavnici, v začetku decembra tradicionalno srečanje trojčkov in četverčkov, na dan žena bodo povabili na gledališka predstavo itd.

''Poskrbeli bomo tudi za razna predavanja članov, pridobljena sredstva pa bomo v večini namenili izključno socialno šibkim, pomoči potrebnim posameznikom. V obliki štipendij bomo podprli nadarjene posameznike na področju umetnosti,'' so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava