iz sodišča

Je terorist z bombami neprišteven?

23.10.2009 | 08:00 | T. J. G.

Josip Zagajski

Josip Zagajski

Krško - Dobri trije meseci so minili od prijetja 60-letnega Hrvata Josipa Zagajskega v Dobovi, ko je imel pri sebi pet bomb, namenjenih tudi premieru Borutu Pahorju. A obtožnica zoper Zagajskega še ni vložena.

»Zoper obdolženega, ki je v priporu od 10. julija letos, še poteka preiskava zaradi poskusa kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi po 3. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika v zvezi s 34. členom (predpisana kazen zapora od treh mesecev do dveh let), kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 1. odstavku 307. člena KZ-1 (kazen zapora od šestih mesecev do petih let) in zaradi kaznivega dejanja terorizma po 3. in 1. odstavku 108. člena KZ-1 (zagrožena kazen od enega do osmih let),« so nam včeraj pojasnili na okrožnem državnem tožilstvu v Krškem, hkrati pa so iz okrožnega sodišča sporočili, da so ravno zaključili preiskavo in spis poslali na okrožno državno tožilstvo v Krškem. 

V preiskavi so bile zaslišane priče, pridobljena je bila sodba nemškega sodišča, čakajo pa še na izvedensko mnenje sodnega izvedenca psihiatra, ki bo predvidoma izdelal mnenje še v tem mesecu.

‹ nazaj

Komentarji (4)

23.10.2009OceniSandi 
Hrvat je svoj namen "deblokado"dosegel! Bo pa oproščen zaradi neprištevnosti. Sodniki bodo dobili stimulacijo, ker imajo opravka s teroristom, policaji priznanja in povišanja itd...
23.10.2009Ocenimilorad 
Jasno, da je neprištevan, saj je *****.
23.10.2009OceniJANEZ 
Najboljše bi bilo, da tega reveža tako spustijo, saj ni nič kriv, samo se mu je zmešalo od vojnih grozot, ki so jih povročali dekadenstni srbi v devedsetih letih....tu naj policija raje zapre prave mojstre belih ovratnikov, ne pa da lovi in se diči z kurjimi tatovi....
7.12.2009OceniMelina 
Se strinjam...Janez

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava