kronika

Zaradi incidenta na pogrebu Romke ovaden Bojan Jerak

3.2.2010 | 15:25 | B. B.

Bojan Jerak (foto: J. A./arhiv DL)

Bojan Jerak (foto: J. A./arhiv DL)

Škocjan - Poročali smo, da so policisti v zvezi z incidentom pri pogrebu Romke na pokopališču v Dobravi pri Škocjanu, ki se je zgodil pred mesecem dni, podali kazenske ovadbe zaradi preprečitve pogreba in predlog sodniku za prekrške zaradi nedovoljenega zbiranja ter da so uvedli tudi preiskavo zaradi suma javnega spodbujanja sovraštva. Kot smo neuradno izvedeli, je ovaden eden od udeležencev dogajanja na pokopališču Bojan Jerak.

Na PU Novo mesto so nam pojasnili, da so šentjernejski policisti na novomeško okrožno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 45-letnega moškega iz okolice Šentjerneja, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja oviranja pogreba in skrunitev grobov po prvem odstavku 312. člena kazenskega zakonika. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do enega leta, če pa dejanja storita dve ali več oseb, se ju lahko kaznuje z zaporom do treh let. O ovadbi bo zdaj odločalo novomeško tožilstvo, ki lahko iz nje sestavi obtožnici ali pa jo kot neutemeljeno zavrže.

Kot smo še izvedeli na PU Novo mesto, so policisti na novomeško okrajno sodišče zoper 45-letnega moškega iz okolice Šentjerneja zaradi suma kršenja določil zakona o javnih zbiranjih (37. čl.) naslovili tudi obdolžilni predlog. Zagrožena kazen znaša od 700 do 4.000 evrov.

S PU Novo mesto so nam še sporočili, da med preiskavo suma kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti (297. čl.  KZ-1) na podlagi zbranih obvestil niso ugotovili utemeljenega suma storitve omenjenega dejanja.

Za komentar ovadbe smo poprosili tudi Jeraka, ki pa nam je dejal, da o tej ne ve nič.

‹ nazaj

Komentarji (1)

3.2.2010 3 (3) (0)Ocenicigo 
Ker so šentjernejski policisti ovadili Jerka, so jim Romi obljubili, da eno leto ne bodo tepli šentjernejskih policistov.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava