dolenjska

Jerak: Zaplet v Dobravi nima političnega ozadja

6.1.2010 | 08:20 | občan Bojan Jerak

Bojan Jerak (Foto: L. M./arhiv DL)

Bojan Jerak (Foto: L. M./arhiv DL)

Dobrava - Na včerajšnje pisanje škocjanskega župana Antona Zupeta, v katerem ta predstavlja svojo plat nedavnih zapletov s pokopom Rominje v Dobravi, se je danes odzval še Bojan Jerak, ki zanika kakršnokoli politično ozadje dogodka, na kar med vrsticami namiguje župan Zupet.

Takole piše:

"Zaplet, o katerem je bilo v medijih že veliko in mestoma tudi ne dovolj natančno napisanega, na tem mestu zaradi občutljivosti dogodka ne želim dodatno komentirati. Prvo kar moram takoj in brezpogojno zanikati, pa je vsekakor to, da pri tem ni šlo za nikakršno politično ozadje dogodka na kar v svojem pismu namiguje župan Anton Zupet. To, da poskuša zaplet, ki se je zgodil, speljati v politične vode z vpletanjem lokalnih volitev, strank in civilne iniciative, je zame skrajno neokusno. Če bi se odzval vabilu, ko ga je čakala skupina ljudi, v kateri so bili udeleženci šestih vasi, od tega štirih vasi iz sosednje šentjernejske občine, bi se lahko na lastne oči prepričal, da tu ne gre za politiko. Kaj pa naj bi imeli prebivalci sosednje občine z škocjansko politiko?

Ko pravi, da je šlo za zaplet zgolj s prostorsko-tehničnimi okoliščinami, pa je vendarle treba dodati, da ja bil na to že velikokrat opozorjen tako s strani občanov, koncesionarja in tudi na občinskem svetu, saj je znano že vsaj pet let, da na pokopališču v Škocjanu ni več grobnih mest, žal pa je to za g. Zupeta zgolj drugorazredna tema, ki jo ponazarja njegova izjava, da so njegov problem živi in ne mrtvi. Kakšen je človek, ki kaj takšnega izjavi kot župan, pa si naj sliko ustvari vsak sam.

Drugo stvar, ki jo še moram zanikati, pa je njegova navedba, da sem nanj vpil, kar ne drži. Preko avtotelefona navedenega občana sem mu zgolj dejal, naj se pripelje k nam v Dobravo in nič več.

S tem je polemika o tem zame zaključena, razen če pa bo s strani župana Zupeta ponovno iznesena nova neresnica, na katero bom seveda odgovoril."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava