kolesarstvo

Gnezda osvojil tretjo zaporedno zmago za Adrio Mobil

15.3.2010 | 06:30 | M. M.

Matej Gnezda (Foto: KK Adria Mobil)

Matej Gnezda (Foto: KK Adria Mobil)

Poreč - Zmagovalni niz kolesarjev Adrie Mobil se je nadaljeval tudi na dirki za VN Poreča. Po zmagah Marka Kumpa v Lonjeru in Blaža Jarca v Loboriki je v Poreču na najvišjo stopničko stopil Matej Gnezda, ki je dobil sprint skupine ubežnikov. Drugo mesto je zasedel domačin Rado Rogina (Loborika), tretje pa Matej Stare (Sava Kranj).

Na startu je bilo namreč kar 170 kolesarjev, tako da so se poizkusi pobega vrstili od samega starta. Na četrtem od sedmih krogov se je na vzponu na Tar odlepila skupina 15 kolesarjev, med njimi Matej Stare in Vladimir Kerkez (oba Sava), Radoslav Rogina (Loborika) ter sobotni zmagovalec Blaž Jarc in Matej Gnezda (oba Adria Mobil). Ubežniki so delovali složno in si privozili dovolj prednosti, da so se med seboj pomerili v sprintu.

"Za današnjo zmago se moram zahvaliti ekipi, ki je delovala brezhibno. Posebne zasluge pa gredo Jarcu, ki me je v sprintu pripeljal v položaj, ki ga enostavno nisem mogel zapraviti," je po zmagi dejal Gnezda.

V četrtek kolesarje čaka že nova, tokrat etapna dirka Istrski spomladanski pokal, kjer bo lansko zmago branil Mitja Mahorič (Adria Mobil).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava