kronika

Kdo je odgovoren, da je 11-letni otrok padel v jašek?

7.12.2010 | 09:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo, da so včeraj okoli 16.30 reševalne ekipe odhitele v Podbočje, kjer je v dva metra globok jašek padel otrok. S PU Krško danes pojasnjujejo, da so 11-letnega otroka iz jaška rešili gasilci, reševalci pa so ga odpeljali v brežiško bolnišnico. Med padcem naj bi se k sreči le lažje poškodoval po kolenu.

Z ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je padel v enega izmed dveh jaškov, ki naj bi bila pripravljena za bodočo kanalizacijo, pa nista bila primerno zavarovana. O primeru so obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, policisti pa še zbirajo obvestila zaradi ugotavljanja odgovornosti za nesrečo.

56-letnemu Brežičanu zasegli avto

Prometni policisti so včeraj ob 10. uri v Brežicah pri kontroli prometa ustavili 56-letnega domačina. V postopku so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, obenem pa je bil že večkrat pravnomočno kaznovan zaradi hujših kršitev zakona o varnosti cestnega prometa, zato so mu avtomobil zasegli, zanj pa napisali obdolžilni predlog.

Na podlagi posnetkov nadzornih kamer ujeli tatu

Nekaj po 14. uri so poklicali policiste v brežiški Merkur, ker so ugotovili tatvino cevi visokotlačnega čistilca. S pregledom nadzornih kamer in zbiranjem obvestil so organi pregona ugotovili, da bi osumljenec tatvine lahko bil 59-letnik iz okolice Brežic. Ko so ga obiskali, se je izkazalo, da imajo prav, saj so pri njem našli tudi ukradeno blago. Cev visokotlačnega čistilca so mu zasegli, zanj pa bodo napisali kazensko ovadbo.

Posavski policisti so sicer od včeraj obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava