dolenjska

Krkin arhitekt bo svetoval glede športne dvorane

25.1.2011 | I. N.

Krkin arhitekt bo svetoval glede športne dvorane

Novo mesto - V zvezi z gradnjo nove športne dvorane za tekme uvodnega dela evropskega košarkarskega prvenstva, ki ga bo leta 2013 gostila Slovenija, se v Novem mestu omenja več možnih lokacij.

Po zadnjih predlogih naj bi novo športno dvorano za potrebe prvenstva v košarki zgradili na območju Portovala, nad sedanjim stadionom. Pomoč pri reševanju strokovnih vprašanj so v teh dneh ponudili tudi v novomeški Krki.

V Krkini Službi za odnose z javnostmi so potrdili, da Krka podpira pobudo za organizacijo evropskega prvenstva in izgradnjo večnamenske dvorane v novomeškem okolju, zato so tudi ponudili strokovno pomoč Krkinega arhitekta za reševanje strokovnih vprašanj. Ne predvidevajo pa vključitve v javno zasebno partnerstvo.

‹ nazaj

Komentarji (30)

25.1.2011OceniPodgurc 
Vsi bi nekaj radi, samo denarja ne bi dal nobeden.
25.1.2011OceniMiro 
Bravo. Colarič je pameten. Za izgradnjo stojijo še stroški vzdrževanja. Nikoli konca. Čestitke. Tako se dela.
25.1.2011OceniDolenc 
Če neda Krka denarja nebo blu nč! Samo gledate kdo ga po dal dnar(vedno se zanašate na krko)
26.1.2011Oceni546654 
krkaši so važni in arogantni.....................ja ko damo dnar smo pa dobri,
26.1.2011Ocenialojz 
Krkaši bodo dal arhitekta, dnar dejte pa vi.
26.1.2011OceniJan 
Ne vem od kje komurkoli logika, da bi Krka d.d. morala dati kakršen koli denar za športno dvorano. A ne dajejo že dovolj za praktično vse športne kolektive v Novem mestu. Naj se župan in njegova "strokovna" ekipa odlepi s šankov in sodov zidanic, pa naj najdejo denar. Občinski proračun, državni, evropski skladi. Ne pa samo neumnosti govorit, da lahko zgolj zemljišče dajo. Če izpustijo takšno priložnost iz rok, kot je Evropsko prvenstvo v košarki, ki bi prineslo goste, nočitve, denar, jim ne preostane drugega kot da odstopijo, ali pa jih z vilamo naženemo z Rotovža. Sem pa prepričan da Teden cvička, polharija in martinovanje definitivno ne bosta v nobenem primeru ogrožena, saj gre za prednostne cilje mesta. Bog nam pomagaj.
26.1.2011OceniMega 
Imeli smo že mega prvenstvo, mega stroške in mega izgubo. Velodrom. Enako se bo zgodilo s košarkaško dvorano in prvenstvom, če ju dobimo v NM. Ker ni v NM nikogar, ki bi znal zadevo videti in upravljati celovito. Gre le za kup drobcenih lokalnih in zasebnih interesov, ki niso zmožni preživeti v medsebojni simbiozi.
26.1.2011OceniJan 
Seveda se da. Zakaj? V čem bo to EP drugačno od tistega koleskarskega? V tem ker bo NM (če bo) zgolj eno izmed prizorišč in bo vsa zadeva vodena centralno preko KZS in ne lokalno. Tako da vsaj kakšni podgurski jastrebi in podpreniki, ter tisti, ki so v NM s ketno pripeti na korito, ne bodo mogli harati okoli, ter delati z našim denarjem kot svinja z mehom, ter mešetariti z zemljišči kakor jim paše. Zato pa tudi predvidevam, da pri trenutni "ablasti" ni takega zanimanja za ta EP:) Premalo zasebnih koristi.
26.1.2011Ocenisenca 
Tovarna Krka bi lahko v novem mestu zgradila tri športne dvorane in vsem novomeščanom plačala rekreacijo. Se sprašujete zakaj? Ni treba veliko razmišljat. Zaradi obremenitve okolja. Naslednje ti pa še kdo drug.
26.1.2011OceniZoll 
Colarič je že povedal: http://www.park.si/2010/12/colaric-nosilka-projekta-nove-dvorane-bi-morala-biti-obcina-%e2%80%93-krka-bo-sponzorirala-klube/

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava