dolenjska

ZZD za dvorano v Portovalu

27.1.2011 | 11:20 | B. B.

ZZD bi športno dvorano umestila ob stadion na Portovalu (foto: arhiv Lokalno.si)

ZZD bi športno dvorano umestila ob stadion na Portovalu (foto: arhiv Lokalno.si)

Novo mesto - V Zvezi za Dolenjsko (ZZD), k jo vodi novomeški župan Alojzij Muhič, glede na predstavljene štiri lokacije (Drgančevje, velodrom v Češči vasi, Bajnof – ob Grmu Novo mesto in v Portovalu) ugotavljajo, da je najboljša rešitev za izvedbo evropskega košarkarskega prvenstva v dolenjski prestolnici gradnja športne dvorane v okviru športno-rekreacijskega parka Portoval.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je Portoval najprimernejši tako z urbanističnega zornega kota kot tudi z vidika ekonomičnosti same gradnje. Za to varianto je bila že leta 2003 izdelana Arhitekturno-urbanistična študija umestitve športne dvorane v območje Portoval, ki jo je naredil arhitekt prof. dr. Janez Koželj, še poudarjajo v ZZD.

"Z izgradnjo večnamenske dvorane, v kateri bodo tudi večje kulturne in ostale družabne prireditve, bo izpolnjen tudi pomemben cilj strategije športa v Mestni občini Novo mesto, da bo še več možnosti za vrhunske športne predstave različnih kategorij. Tako bo na eni strani poskrbljeno za rekreativni šport in izobraževanje v okviru športne vzgoje z izgradnjo telovadnice Stopiče, na drugi pa za šport na najvišji ravni, kar bo omogočala športna dvorana v Portovalu," so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (10)

27.1.2011Ocenimirnopecan 
Kaj pa športna dvorana pri novi OŠ Mirna peč - zemljišče že stoji!!!
27.1.2011Oceniprimož 
No končno ena prava odločitevglede lokacije nove športne dvorane. Tudi jaz se strinjam, da je v Portovalu in da je ves ključni šport skoncentriran na enem mestu, kjee bo eno parkirišče, ena lokacija. eno.... Sicer ima sedaj tu nov direktor OU Novo mesto Novak verjetno največ besede, ker navija za fuzbal in bi še on kaj tu dodal na svoj mlin, no pa če je to treba naj bo, samo naj se končno KONKRETNO OKOLI DVORANE ZAČNE DELATI. Časa počasi že primankuje. Upam, samo, da se ne bodo sedaj petelinili razni arhitekti in projektanti z kakšnimi pravicami in zavirali začetek projektive, kajti bilo kakšna že narisana varianta katera je že, sigurno ni več primerna za sedanji čas. PROJEKTIRANJE MORA BITI V DUHU SEDANJEGA IN BODOČEGA ČASA, da bomo lahko na dvorano ponosni ne pa kakšno skropucalo na hitro! upam na trezne glave, kar pa je v Novem mestu lahko velik problem.
27.1.2011Oceniaaaa 
Boš pa na svojega župana moral naslovit tole. Saj ste svoja občina :)
27.1.2011Ocenikristus 
V končni fazi sploh ni važno kje naj stoji... Postavite jo že vendar! Pa naj si samo upa kak LDS in ostali bit proti danes na rotovžu, pa upa zavlačevat postopke, bo videl boga od mene....
27.1.2011OceniSokol 
Kristus, imaš spomin zlate ribice? LDS je prva predlagala Portoval, glej spodaj. Ja, zdej pa lopate v roke. Pa ne samo takrat, ko so prižgane kamere. http://www.dolenjskilist.si/2010/12/07/36412/novice/dolenjska/LDS_tudi_o_dvorani_v_Portovalu/
27.1.2011OceniMarko 
A bejž no, ali so pogruntali toplo vodo, o tem kje je najbolj primerna, racionalna in še kaj
27.1.2011OceniJan 
A je v tem poročilu za javnost, naše velecenjene ZZD tudi finančna konstrukcija izgradnje? Imajo vse vzvode v vseh porah življenja v Novem mestu v svojih rokah. Najbrž jim ne bo problem.
27.1.2011Ocenijani 
Ma važno je da stoji, seveda mora bit dvorana lokacijsko ustrezna -kar je nedvomno Portoval..Tile LDS ovci bi jo nardil tam kjer bi cimveč v zep lahko dal-dobesedno...tako kot to počnejo na veliko ze ves cas! Zal imajo se vedno velik vploiv v obcini, predvsem v forsiranju enega oziroma dveh sportov ( kosarka in kolesarstvo) v sklopu tega vidika se stvari tudi odvijajo na področju športa ,tudi lokacija dvorane je ena od interesnih točk LDS garniture. Čast izjemam,tukaj mislim predvsem na Miloša K. ki je edini med njimi znal prisluhniti ljudem in kaj dobesedno narediti za ljudi!
27.1.2011Ocenisan 
Domišljanje, razpravljanje in sanje so vsekakor dovoljene. Za kaj več pa itak dnarja ne bo.
27.1.2011Oceniobčan 
še pomnite, kaj ni ta projekt dvorane v portovalu iz časa župana Starca ! Ni kaj, imel je dobro ekipo ljudi! Bomo videli, če se bo od tu naprej kaj premaknilo. Morda, če Novaka zamenja z Novakovo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava