gospodarstvo

Vizjak: Z Južno sva stara prijatelja ...

16.2.2011 | 13:20 | M. M.

"... a v poslovanje Sklada se nisem vpletal."

Dari Južna in Andrej Vizjak

Dari Južna in Andrej Vizjak

Brežice, Ljubljana - Po poročanju nekaterih medijev, da je Sklad za razgradnjo NEK v času gospodarskega ministra Andreja Vizjaka deloval negospodarno, pri čemer naj bi Vizjak sodeloval z družbo Perspektiva belokranjskega podjetnika Darija Južne, je Vizjak danes za Studio D vse obtožbe zavrnil.

»Kot minister za gospodarstvo se nikoli nisem vpletal v naložbe in posle Sklada za razgradnjo NEK, saj za to nisem pristojen. Nadzorni odbor Sklada, kakor tudi upravni odbor Sklada nista nikoli ugotovila kakršnih koli nepravilnosti oz. tveganih poslovanj Sklada. To je vedno ugotavljala politika, zlasti stranka Zares, ki je bila tu vedno zelo aktivna. Seveda, gre za nek protiudarec tem razkritjem v zadnjem času, ko je več kot očitno šlo za negospodaren posel pod sedanjo direktorico Sklada, kar je ugotovil tudi upravni odbor in umaknil soglasje k imenovanju za direktorico, kot tudi vzel določena pooblastila,« pravi poslanec SDS in nekdanji minister za gospodarstvo.

Na vprašanje, kako komentira očitke o povezavi z Južno in oškodovanju Sklada za pet milijonov evrov, pa je odgovoril, da sta z Južno že dolgo prijatelja.

»Nikoli pa nisva poslovno sodelovala, še najmanj pa s Skladom za razgradnjo NEK,« trdi Vizjak in dodaja: »Sklad je posloval s številnimi borznimi hišami, lahko da je posloval tudi s Perspektivo. Nikoli pa nisem sam osebno ali kakorkoli posredoval ne za to ne za kakšno drugo borzno-posredniško hišo, še najmanj pa za kakšen posel.«

Kot smo poročali, se je vlada odločila začasno umakniti predlog zakona o javnem skladu za financiranje razgradnje NEK in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz Neka, saj naj bi sprva proučili revizijska poročila o delovanju Sklada za leta od 2007 do 2009, ki domnevno potrjujejo nepravilnosti poslovanja, v teku pa je tudi revizija Računskega sodišča.

Zvočni zapisi

Andrej Vizjak v pogovoru za Studio D

‹ nazaj

Komentarji (8)

16.2.2011Ocenijana 
Ja res mu verjetno nič ni zrihtal, ker je Južna sam dovolj pameten!
16.2.2011Oceniivan 
kdo ti pa verjame??? v skladu so bili ljudje ki jih je vizjak nastavil strašek itd...vsi člani sds
16.2.2011Ocenitone 
Kdo ti bo pa verjel? Res pa je, da je ob tem Južna mastno služil.
17.2.2011Oceničudno 
Čudno da ti pokvarjeni in zahrbtni SDS-ovci niso nikdar nič krivi,vedno pa imajo roke v žaklju.Vizgec mogoče ni bil na tekočem,ker ga bolj zanima tekočina,kar se vidi tudi na njemu.
19.2.2011Ocenilažnivec 
Andrejček, Andrejček..ti, ti lumpek. Kadar te dobijo z parklji v masti se vedno zlažeš. Pa menda te to ni naučil pohodnik AVNOJ pporočnik Ivan Janša.??
19.2.2011Ocenilažnivec 
Andrejček, Andrejček..ti, ti lumpek. Kadar te dobijo z parklji v masti se vedno zlažeš. Pa menda te to ni naučil pohodnik AVNOJ pporočnik Ivan Janša.?? Zgleda pa res kot krškopoljski prašiček na sliki.
20.2.2011Ocenisanja 
Ja seveda, saj tudi Veljan (rom) ni nikoli nič ukradel...................Zakaj ne bi verjeli Andreju? Saj tako naivnih ljudi kot smo slovenci ni na svetu.
21.2.2011OceniOBČAN 
Vizjak je postavil za direktorja Straška oba rada pi...., vizjak ima delnice pri Južini, Južinove firme ustvarijo dobiček, ja Vizjak pa ni nič zaslužil. Malo čudna razlaga pri enakih zgodbah. A se lahko vprašamo kje je denar za razgradnjo, koliko ga je in ali ga bo sploh dovolj za razgradnjo? Dejte Brežičani razmislite kdo bo kriv? VI dragi butci, ker volilite te lopove ali pa ostajate doma, prav vam bodi. Niste vredni več kot volite ali nehodite volit, prevzamite odgovornost za svoj glas. Nekažite z prstom na politike kot so Vizjak, ampak na seb , ker ste ga volili! Koga ste izvolili se vprašajte, PA ŠE OSTANITE DOMA!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava