posavje

Predstavili apartma na vodi

18.4.2011 | 05:55 | M. L.

Mitja Oštrbenk. (Foto: M. L.)

Mitja Oštrbenk. (Foto: M. L.)

Velike Malence - V športno rekreativnem centru Grič na Velikih Malencah (pri Čatežu bo Savi) je bila v soboto uradna otvoritev apartmaja na vodi. Gre za počitniško hišico, ki jo je direktor ŠRC Mitja Oštrbenk postavil v vodo na bregu poleg reke Krke. Po prvotnih zamislih naj bi apartmaje postavili na reko, vendar zakonodaja v Sloveniji tega še ne dopušča.

Apartma dobesedno na vodi, čeprav za zdaj ne v Krki.

Apartma dobesedno na vodi, čeprav za zdaj ne v Krki.

Ob otvoritvi je brežiška podžupanja Patricia Čular menila, da dolgotrajno in težko uresničevanje zamisli o takih objektih na vodi dokazuje togost naše zakonodaje in da upa, da bo po prvem apartmaju na vodi taka togost mogoče vendarle malo popustila.

Kot navaja Mitja Oštrbenk, je Apartma na vodi projekt, ki je prejel nagrado Snovalec 2009, ki sta ga podelila za inovativnost Slovenska turistična organizacija in Banka turističnih priložnosti Slovenije.

Odprti apartma so opremili za bivanje, med drugim ima tudi stranišče in tuš.

‹ nazaj

Galerija (8)

Apartma na vodi (1)
Apartma na vodi (2)
Apartma na vodi (3)
Apartma na vodi (4)
Apartma na vodi (5)
Apartma na vodi (6)
Apartma na vodi (7)
Apartma na vodi

Komentarji (4)

18.4.2011Ocenicici 
Neka nova ideja to ravno ni, ker se da kaj takega videti v tujini. Je pa pohvalno, da se trudi. Vendar ne razumem, zakaj dobi nagrado za idejo, ki ni zrasla na njegovem zelniku.
19.4.2011Oceniokolje 
nagrado za idejo je dobil zaradi vizjaka da so ga vsilili noter . ga je pa arso zavrnil še bolje strankarski kolega pajk zaradi poplav. tako se mi v sds-u radi imamo. vizjaka več ne kateri ne moremo...
19.4.2011OceniMatija 
Pohvalno. Od ideje do realizacije je ponavadi dolga pot. In draga.
20.4.2011Ocenijozo s krke 
in kje je voda??????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava