FOTO: V košarki lahko tudi izenačeno

10.3.2012 | 10:40

Košarkarji Centra so bili sposobni uvrstiti se tudi na zaključni turnir. (Foto: I. Vidmar)

Tribuna je bila polna in glasna.

Novo mesto - Košarkarji so spet napolnili staro novomeško športno dvorano Marof. A tokrat ni šlo za košarkarje Krke, pač pa za ekipo bližnje osnovne šole Center, ki se je ta teden borila za nastop na zaključnem turnirju državnega prvenstva v košarki za osnovne šole.

Tribuno športne dvorane Marof so tokrat napolnili učenci osnovne šole Center, ki so glasno navijali vse do konca tekme med njihovo ekipo in ekipo osnovne šole Louisa Adamiča iz Grosuplja. Nevajeni nastopov pred tako številnim in bučnim občinstvom košarkarjem Centra ni uspelo ugnati Grosupeljčanov, a so imeli kljub porazu s 54:67 še vedno nekaj možnosti na povratni tekmi v Grosuplju.

Da so Novomeščani dobro pripravljeni in da so bili sposobni uvrstiti se na finalni turnir najboljših štirih slovenskih osnovnošolskih košarkarskih ekip, so dokazali v Grosuplju, ko so ves čas držali korak z domačini in tekmo končali z za košarko nenavadnim končnim izidom 48:48. Ob izenačenem izidu v tem primeru košarkarji namreč ne igrajo podaljškov, te bi igrali, če bi se druga tekma končala z enakim izidom kot prva, a z zmago drugega moštva.

Za najboljšega košarkarja četrtfinala je bil proglašen Žiga Verbič iz OŠ Center, ki je samo na tekmi v Novem mestu dosegel 34 točk. Kljub vsemu je že sam nastop v četrtfinalu največji uspeh košarkarjev OŠ Center do sedaj.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek