kronika

FOTO: V Srebrničah za 30 tisoč evrov škode

20.3.2012 | 10:45 | M. M., foto: Andrej Matič

Foto: Andrej Matič

Foto: Andrej Matič

FOTO: V Srebrničah za 30 tisoč evrov škode
FOTO: V Srebrničah za 30 tisoč evrov škode

Novomeški policisti so bili včeraj nekaj po 14. uri obveščeni o tatvini bakrenih delov strehe z objekta na pokopališču v Srebrničah. Po prvih ugotovitvah policistov in kriminalistov so neznanci med nedeljo in ponedeljkom demontirali in ukradli okoli 270 kvadratnih metrov bakrene pločevine in okoli 60 metrov snegolovov. Škode naj bi bilo za okoli 30.000 evrov.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja velike tatvine, danes poročajo s PU Novo mesto.

Kamenjali gasilsko vozilo

Včeraj okoli 18.30 so novomeški gasilci posredovali zaradi požara pri Brezju. Med intervencijo so neznanci v gasilsko vozilo metali kamenje in poškodovali vozilo. Škode naj bi bilo za okoli 2000 evrov. Novomeški policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Ostal brez prikolice

V Šentjerneju je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odpeljal prikolico za prevoz konj. Lastnik je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Kradli gorivo

Med petkom in ponedeljkom je nekdo v okolici Žužemberka iz rezervoarja delovnega stroja iztočil okoli 140 litrov goriva.

Ilegalno čez mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje včeraj v Slovenski vasi izsledili državljana Srbije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujcema so izdali plačilne naloge in ju po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prodajal ponarejeno kozmetiko

Včeraj okoli 13. ure je oškodovanec novomeške policiste obvestil, da sta mu tujca v odkup ponujala kozmetične izdelke, za katere je kasneje ugotovil, da so ponaredki. Na podlagi opisa vozila so policisti v Trebnjem izsledili državljana Slovaške, ki sta prodajala izdelke brez ustreznih dovoljenj. O kršitvi so obvestili pristojno tržno inšpektorico, ki je prevzela postopek in tujcem izdala plačilni nalog.

‹ nazaj

Galerija (13)

srebrnice-001
srebrnice-002
srebrnice-003
srebrnice-004
srebrnice-005
srebrnice-006
srebrnice-007
srebrnice-008
srebrnice-009
srebrnice-010
srebrnice-011
srebrnice-012
srebrnice-013

Komentarji (7)

20.3.2012Ocenijušk 
Kamenjali gasilsko vozilo Včeraj okoli 18.30 so novomeški gasilci posredovali zaradi požara pri Brezju. Med intervencijo so neznanci v gasilsko vozilo metali kamenje in poškodovali vozilo Neznanci, ne me smejat :-)
20.3.2012Ocenilili 
Hmmmmm,le kdo bi bil kriv enega in drugega incidenta?
20.3.2012Ocenikren 
jezus marija,ne sreberniče so šli,pa so še kej pustl al so vse snel.........folk kam to pelje jao jao ima kdo od odgovornih zastopnikov zakona razlago o tem????rad bi jo slišal.....
20.3.2012Ocenimax 
Menda je nek Doltar koordinator in mentor teh skupin.In ga hvalijo da zelo dobro dela....
20.3.2012Ocenibaker 
Na taka mesta se bakra, v teh krajih, ne daje. To bi pa ja že lahko vedel !
20.3.2012OceniJan 
Ja, dajmo še na vseh avtih lite feltne snet, ker te tudi kradejo. Pa zapret vse gostilne, kjer izsiljujejo za varšine.. Bognedaj da bi policaji opravljali svoje delo kot se spodobi, pa socilana in ostali tudi, da ti neznani storilci začnejo živeti kot se spodobi,v okviru nekih povprečno civiliziranih standardih, kot nas mora ostalih 2 milijona državljanov.
20.3.2012Ocenizvesti ivanov volilec 
ja hudič res, kakio nas bo pa kaj država zaščitila pred temi nepridipravi. jaz plačujem za državo vsak mesec in zahtevam varnost in zaščito za nas normalnie državljane. treba bo narediti na tem področju red. zato imamo državne organe, ki jih plačujemo mislim da je čas da naredijo za kar so plačani. mi vojske ne rabimo v afganistanu imamo na pol bojno stanje že pred vrati. me prav zanima če nas bo naš Ivan Janez kaj zaščitil in naredil red na tem področju?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava