DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

petsobnedpontor
napoved napoved napoved napoved napoved
18°C 14°C 14°C 15°C 14°C
28°C 27°C 25°C 20°C 20°C
maj
27

Danes zadnji dan za ugovor na izračun dohodnine

30.4.2012 | 07:30

ilustrativna slika (Foto: J. A., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: J. A., arhiv DL)

Ljubljana - Zavezanci, ki so v začetku aprila po pošti na dom prejeli informativne izračune dohodnine za leto 2011, imajo le še danes čas za vložitev ugovora - če so seveda ugotovili, da navedeni podatki niso pravilni oz. so pomanjkljivi, ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena.

V prvem svežnju, ki so ga z Dursa pospremili na pošto 30. marca, so bili informativni izračuni za dobro polovico od nekaj več kot enega milijona zavezancev. Preostali lahko svoj izračun pričakujejo v začetku junija.

V prvem paketu informativnih izračunov dohodnine običajno ni predvsem tistih zavezancev, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane oz. so dosegali dohodke iz oddajanja premoženja v najem, dohodke iz dejavnosti ali katastrski dohodek.

Za tiste, ki so izračune že prejeli, a nanje ne bodo ugovarjali, bodo izračuni veljali za dokončno odmero dohodnine. V tem primeru morajo premalo plačano dohodnino doplačati do 31. maja, v primeru preveč plačane dohodnine pa bodo presežni znesek dobili vrnjen na svoj bančni račun 28. maja.

Zavezanci, za katere na Dursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine, informativnega izračuna ne bodo prejeli. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija.

STA

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto osem in devet: