bela krajina

Semiški svetniki dvignili roke za novo tovarno

22.6.2012 | 12:00 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

PSC Vrtača iz zraka.

PSC Vrtača iz zraka.

Mesto, kjer naj bi stala nova tovarna.

Mesto, kjer naj bi stala nova tovarna.

Robert Hroval

Robert Hroval

Semič - Pisali smo že, da se tukajšnji občinski svetniki na seji pretekli teden niso mogli odločiti, ali naj soglašajo s prenosom zemljišč Motvoza v poslovno-servisni coni Vrtača na podjetje BHRI. To podjetje naj bi v coni postavilo tovarno Green Line Oil (GLO), v kateri bi iz odpadnih avtomobilskih pnevmatik s procesom pirolize izdelovali 95-oktanski bencin, dizelsko gorivo, železo in črni karbon.

Sinoči so na prvi izredni seji v tem mandatu znova odločali o tem. Kot je povedala semiška županja Polona Kambič, bi v začetku seje za prenos zemljišča na GLO najbrž glasovala največ dva od 11 prisotnih svetnikov. Po dveh urah in pol razprave pa se je za to odločilo osem svetnikov, trije pa so bili proti. "Na seji, na kateri je sodeloval tudi dr. Viktor Grilc, je bilo veliko vprašanj. Največ seveda s področja ekologije. Investitor Robert Hroval je svetnike prepričal, da bo šlo za ekološko nenevarno proizvodnjo. Sicer pa bomo imenovali tudi projektno skupino, ki bo delovala kot vez med investitorjem in občino. Preko te skupine bomo bedeli nad delom tovarne, ki ne bo dobila uporabnega dovoljenja, če ne bo zadoščeno ekološkim zahtevam. Investitor je zagotovil tudi, da bo za primere, če bi le šlo kaj narobe, odprl milijon evrov vredno zavarovalno polico, ki bo polica vseh zaposlenih in krajanov," je še pojasnila županja.

‹ nazaj

Komentarji (32)

22.6.2012Ocenimatic 
Ne se hecat enkrat bojo postavil novo tovarno za delavce!!!!!!!!!!! Bravo
22.6.2012OceniMetličan 
Evo vam metliški svetniki s šajnom okrog glave. Vsi skupaj brez pameti, dnarja in brez jajc. To vam je čisti dokaz, da še svoje zarukanosti ne kužite. Kje bojo naslednje volitve??? GOSPODARSTVENIKI !!!
22.6.2012OceniČiro 
30 do 50 novih delavnih mest ni mala stvar. Četitke Semiču in investitorju.
22.6.2012Ocenisemcan1 
preberite si danes članek v Slovenskih novicah. Če bi jaz tam živel, bi vse odnesel ven, ki so glasovali za to. Sploh pa objavite v DL kdo je dvignil roko za, da vidimo, koliko bo nekdo obogatel na ta račun.
22.6.2012OceniŠokc 
prvo potegnite najčji štrom,pol pa tovarne povabte :d *****
23.6.2012OceniPetra 
Iz odpadnih avtomobilskih pnevmatik s procesom pirolize izdelovati 95-oktanski bencin, dizelsko gorivo, železo in črni karbon - To se sliši naravnost odlično za območje plitvega krasa. Zgleda, da Krupa za Semčarje ni bila dovolj. Bo potrebna še ena draga šola. Zanimivo je to, da se v Beli krajini zadnja leta pojavljajo želje po bioplinarnah, sežigalnicah, sedaj predelava odpadlih gum. Po moje jih nikjer drugje ne želijo, tu pa smo trenutno zaradi gospodarske krize pripravljeni pojesti marsikaj. Četudi bomo čez 15 let spet množično zbolevali za rakom. Svetniki, moj velik poklon za modro odločitev :(
23.6.2012Ocenižarko 
Semičane ne bo nikoli nič izučilo. A nimajo že dovolj PCBja? Če bi bila ta tehnologija vredu, bi jo postavili v Ljubljani ali v kakšnem drugem večjem mestu. Bela krajina očitno postaja smetnjak države in občinski svetniki to celo podpirajo. Ko se bomo odločili za ekološko pridelavo hrane, bo že prepozno. Ubogaaa zemlja belokranjska.
23.6.2012Ocenifranci 
ZA so glasovali Janko Bukovec, Janez Movern, Damjana Simonič, Tomaž Černe, Vili Malnarič, Damjan Stare, Sonja Klemenc, Tone Malenšek. PROTI so glasovali Matija Hudak, Sergej Čas, Danilo Plut. Dva svetnika sta bila opravičeno odsotna.
23.6.2012Ocenibukov kozliček 
Tole me žal spominja na tisto hrvaško pesem "Dan kad je doša vrag u grad".. Sem prebral tisti prospekt od firme.. Lastnik patentov, tovarn, izumitelj, poslovnež... Skratka pravljica. Ob takšnih ljudeh postanem sumnjičav. Kdo bi vedel zakaj.
23.6.2012OceniMajda 
BHRI = podjetje za svetovanje in turizem v lasti KORASGROUP INTERNATIONAL L.L.C. Naslov: 101 S. SPRING STREET SUITE 220, AR 72201 LITTLE ROCK, ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE; direktor: Hroval Robert, Pod gozdom cesta V 1, 1290 Grosuplje, Prihodki v letu 2010 145.879 eur, izguba 147.794 eur. V izgubah, brez kapitala in osnovnih sredstev, dolžno 631.640 eur. To pa je nekaj. Ej, bedaki. Poglejte si na: http://www.ajpes.si/JOLP/default.asp. Kaj delate?????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava