Maleričevi poleg kovinarske dejavnosti še turizem

24.6.2012 | 08:45

Podlog - Družinsko podjetje KMS Malerič, ki ima sedež sicer na Ogulinu pri Vinici, družina pa živi v Podlogu pri Dragatušu, kjer je pred 20 leti Stanislav tudi začel z obrtjo, je v Podlogu odprlo še Apartmaje Malerič. Glavna dejavnost podjetja KMS Malerič so izdelki iz nerjavečega jekla, predvsem pa program za kletarstvo oziroma vinogradništvo, kot so na primer inox posode, stiskalnice, filtri, polnilnice in različni drugi izdelki. Z novo pridobitvijo pa je podjetje, v katerem so zaposleni tudi vsi štirje člani družine - oče Stanislav, mati Tatjana, sin Gregor in hčerka Tina - razširilo dejavnost še na turizem.

V preurejenih prostorih - naložba je veljala okrog milijon evrov - je na 650 kv. metrih šest sodobno opremljenih apartmajev, v katerih je 20 postelj, gostom pa so na voljo tudi rekreacijska soba, finska in infra savna ter masažni bazen. Sicer pa so Maleričevi zagotovili, da s tem še niso zaključili z razvijanjem turistične dejavnosti v mirnem Podlogu, v bližini reke Lahinje in izvira Dobreča, ki ga je pesnik Oton Župančič imenoval najtišja draga sveta.

Med številnimi, ki so Maleričevim čestitali ob 20-letnici podjetja in slovesnem odprtju turističnih zmogljivosti, ki bodo obratovale v okviru podjetja Tina, sicer hčerinskega podjetja KMS Malerič, so bili tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, državna poslanka in podpredsednica državnega zbora Renata Brunskole, podpredsednik Obrtne zbornice Slovenije Štefan Grosar in podpredsednica Območne obrtne zbornice Črnomelj ter predsednica nadzornega odbora Obrtne zbornice Slovenije Pavlina Svetič.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (5)

24.6.2012OceniMARJAN 
STANETA ZA ŽUPANA
24.6.2012Ocenirajko 
lampica, veliko uspeha
26.6.2012Ocenipeter 
Stane in Tatjana, čestitke za pogum in veliko zdravja ter poslovnih uspehov v prihodnje!!
27.6.2012Ocenikje je ? 
Kje je pa Fabko ? Malo nazaj si tega nebi mogel predstavljat,da ga nebi bilo tu.Ja,takrat je bil oblast,zdaj je pa že Mojca v redu.
27.6.2012Oceništefanič 
Družini Malerič čestitam za podjetniške dosežke. Tini pa želim veliko uspeha na področju turizma, saj samo s pestro ponudbo in sodelovanjem v širšem okolju lahko pričakujemo večji obisk gostov in njihovo zadovoljstvo. Rajko Štefanič

Komentiraj prispevek