bela krajina

V Semiču zbiranje podpisov za zdravo Belo krajino

5.7.2012 | 13:20 | M. B.-J.

Podpise bodo zbirali danes in jutri ves dan pred občino Semič trgovino AGRI  v Semiči in Danes med 13.30 in 16 uro pred Iskro Semič. (Foto: B. Vidmar)

Podpise bodo zbirali danes in jutri ves dan pred občino Semič trgovino AGRI
v Semiči in Danes med 13.30 in 16 uro pred Iskro Semič. (Foto: B. Vidmar)

(Foto: B. Vidmar)

(Foto: B. Vidmar)

Semičanom ni vseeno, v kakšnem okolju bodo živeli. (Foto: M. B.-J.)

Semičanom ni vseeno, v kakšnem okolju bodo živeli. (Foto: M. B.-J.)

Semič - Belokranjci so se v slabih zadnjih treh desetletjih močno ekološko osvestili. Najprej je k temu prispevalo zastrupljeno okolje s PCB, zadnja leta pa jim greni življenje in jih ekološko osvešča raztros bioplinske gnojevke po občutljivih belokranjskih kraških tleh. A kot da to še ne bi bilo dovolj, je prebivalce Bele krajine, še zlasti pa Semičane, dvignila na noge novica, da naj bi v semiški poslovno-servisni coni Vrtača začeli graditi obrat za predelavo odpadnih pnevmatik in plastike.

Ker Semičane skrbi, kam gre razvoj v njihovi občini, so se povezali v Civilno iniciativo 2012 – za transparentno in zdravo Belo krajino. Zavedajo se namreč, da razvoj Bele krajine lahko temelji le na čistem in zdravem življenjskem okolju. In če onesnaževanja dežele belih brez ne bodo ustavili sedaj, bo Bela krajina kmalu postala smetišče Slovenije in Evropske unije.

Zato je Civilna iniciativa 2012 – za transparentno in zdravo Belo krajino začela danes z zbiranjem podpisov za preprečitev postavitve obrata za predelavo odpadnih pnevmatik in plastike v semiški industrijski coni in peticije za transparentno in zdravo Belo krajino. Od 10. do 20. ure je peticijo mogoče podpisati pred stavbo semiške občinske uprave in pred trgovino AGRI-Žaga bar, med 13.30 in 14.30 ter med 21.30 in 22.30 pa na parkirišču pred podjetjem Iskra. Iz iniciative prosijo, da se podpisovanja udeležite v čim večjem številu, ker so le vaši podpisi tisti, kar štejejo.

V priponki sta peticija za transparentno in zdravo Belo krajino ter izjava, v kateri so zahteve, ki jih ima Civilna iniciativa 2012 do občinskega sveta.

‹ nazaj

Galerija (12)

Peticija zbiranje podpisov (1)
Peticija zbiranje podpisov (10)
Peticija zbiranje podpisov (11)
Peticija zbiranje podpisov (2)
Peticija zbiranje podpisov (3)
Peticija zbiranje podpisov (4)
Peticija zbiranje podpisov (5)
Peticija zbiranje podpisov (6)
Peticija zbiranje podpisov (7)
Peticija zbiranje podpisov (8)
Peticija zbiranje podpisov (9)
Peticija zbiranje podpisov

Komentarji (31)

5.7.2012OceniNada 
Bravo. Preberite si danes v DL o tej strupeni tovarni, ne gre samo za Semič, gre tudi za vso belo krajino.
5.7.2012Ocenibutale 
zdravo in brezposelno... cist po semisko-butalsko.... kaj bote od zraka ziveli ja saj bote meli jako cist zrak tak da lahk :D
5.7.2012Oceniekoloski razvoj  
Spoštovani, pesimisti , semičani in opstali Belokrajnci. Lepo je živeti v revščini in nezaposlen, ampak visoko tehnološki projekt pirolize , ki nima nobene zveze z sežiganjem, kot to opredeljujejo zaposleni in upokojeni semičani. Sedaj boste zavrnile še kanček upanja , ki je predvideval nahraniti kar 60 družin , ki pa vam ni mare . Pa saj je na zapisniku Os , zapisano kar nekaj varovalk kaj se tiče ekologije. Naj pa še pojasnimo, da gre tu za molekularno razgradnjo pri cca 350 stopinjah, brez prisotnosti kisika, ki pa nima veze z gorenjem. dragi belokrajnci in občani občine semič ne zavaračajte novih tehnologij , ki jih sevda spremlja uredba in država, kajti ne bo dolgo ko bomo vsi lačni. Hvala
5.7.2012OceniŠokec 
tistih 10 delovnih mest si ti zatakni nekam.
5.7.2012OceniNadja 
še enkrat, kot že napisano: preberite si danes Dolenjski list, prej kot nekaj nakladate, kako zelo vrhunsko je tole. Politično modri pa niste ravno tile svetniki. Mislite, da se bo pozablo, da ste nas hoteli zastrupit? Saj vam ne bo uspelo. Never!!!
5.7.2012Ocenihmmm 
če bo res postopek potekal s pirolizo, potlej svaka čast! Če se tega postopka poslužujejo vse svetovne sofisticirane proizvodnje in predelovalnice, potlej je to siguren napredek pri nas. sicer pa takšne predelovalnice tako ali tako morajo biti redno pregledovane, imeti certifikate, opravljene meritve. ampak v majhnih krajih smo ljudje majhni tudi v glavah.
5.7.2012Ocenibranimirdd 
*****. Lahko si omislite nova imena za vina pridelana v Semiški gori - Good YEAR frankinja , Sava tires črnina pa tudi čebelarjem bo ta nova pridobitev pomagala pri prodaji medu naprimer Med iz obronkov sežigalnice. ADIJO PAMET V SEMIČU . ****
5.7.2012OceniŠokc 
še enkrat, kdo je kako glasoval: "ZA so glasovali Janko Bukovec, Janez Movern, Damjana Simonič, Tomaž Černe, Vili Malnarič, Damir Stare (ne Damjan, kot je napisano na 1. strani), Sonja Križan Klemenc, Tone Malenšek. PROTI so glasovali Matija Hudak, Sergej Čas, Danilo Plut. Dva svetnika sta bila opravičeno odsotna."
5.7.2012Oceniiztok 
Sem mednarodno priznan kemik in zasedam mesto v eni največjih razvojnih podjetij (proizvodnja filtrov) v Nemčiji. Tam delam, ker moje znanje doma ni cenjeno in zaradi slabih pogojev nisem mogel preživeti družine. Večkrat na leto se vračam v domovino za več dni in pred časom sem z družino odkrival lepote Semiča in Metlike. Takorekoč vasi nimajo kaj za ponuditi, ni idej, same trgovine, banke in bencinske črpalke. Od česa ti ubogi ljudje sploh živijo? Zaradi takih norosti, da ste proti takšnem eko projektu (in na strani vidim, da sami nestrokovnjaki, ki imajo 5 min časa) ... vsi mladi bodo odšli pa boste samo še ovce pasli – to je možno samo v Sloveniji!
5.7.2012Ocenipodgurc 
Belokranjčki skrijte se nazaj v svoje mišje luknje zdaj ste pametni ju3 pa boste spet jamrali kje so službe. Najboljš da jeste travo dokler je še ekološka . investitorji pejte drugam, kr tle s temi primitivci res cajt zgublate.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava