dolenjska

DSD: Župan naj odstopi! Kastelic: Imam čisto vest.

17.7.2012 | 17:35 | B. D. G.

Alojzij Kastelic (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Alojzij Kastelic (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Trebnje - Po obsodbi trebanjskega župana Alojzija Kastelica na okrajnem sodišču v Trebnjem, o čemer smo že poročali, je danes Demokratična stranka dela Trebnje v javnost poslala zahtevo, naj Kastelic kot župan odstopi. Zahtevo utemeljuje s tem, da je bil obsojen zaradi treh kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja oz. uradnih pravic in mu je bila zato izrečena pogojna kazen sedem mesecev zapora v preizkusni dobi enega leta.

Odstopi naj na prvi seji!

"Ocenjujemo, da je z izrekom pravnomočne sodbe doseženo stanje, ko je resno ogrožena funkcija, ki jo opravljate. Nezaupanje v vaše delo je z obsodbo postalo zelo resna ovira in grožnja delovanju občine, njenemu obstoju in razvoju," so zapisali v pozivu, ki ga je poslal Gregor Kaplan. V stranki pričakujejo, da bo Kastelic na prvi seji občinskega sveta odstopil kot župan.

Kastelic se odziva na članek v Dolenjskem listu

Župan Alojzij Kastelic pa se, ravno tako danes, z obširnim pismom odziva na članek z naslovom Trebanjski župan Kastelic obsojen, ki je bil objavljen v zadnji tiskani izdaji Dolenjskega lista.

"Pred dobrim mesecem se je na sodišču v Trebnjem proti meni začel odvijati postopek zaradi treh očitkov glede javnega naročanja. Čeprav imam popolnoma čisto vest, sem se 11. junija sporazumel za pogojno kazen," je zapisal in dodal, da se je tako odločil zaradi mnogih okoliščin.

Med njimi navaja visoke stroške za odvetnika, ki bi ga stali okoli 10.000 evrov, državo pa še približno štirikrat več, ter izgubo dragocenega časa in živcev na sodišču, zaradi česar verjetno "ne bi bil v stanju opravljati svojega dela na najvišji ravni".

Večna tarča

Poudarja še, da bi potem olje na ogenj prilivali še mediji, razmere pa bi izkoristili njegovi politični nasprotniki. "Vsem je znano, da sem njihova večna tarča, saj so proti meni podali že številne kazenske ovadbe, ki so bile običajno tako hitro, kot so bile vložene, tudi ovržene. Na občini praktično ni dokumenta, ki ga ne bi pregledali policisti," je zapisal župan Kastelic.

"Na žalost smo župani lahka tarča vsakogar, ki ima 'pet minut časa', da napiše 'anonimko', zato smo z eno nogo ves čas v sodnem postopku. Zakon pač to omogoča. Uradniki so, po drugi strani, močno zaščiteni in za svoje malomarnosti ne odgovarjajo, razen v primerih, ko se jih zaloti z roko v medu," je med drugim zapisal.

Celotno županovo izjavo si lahko preberete v priponki, prav tako pa prilagamo tudi poziv stranke DSD, naj Kastelic odstopi.

‹ nazaj

Komentarji (18)

17.7.2012OceniMaki 
Ta tipson pa se dela norca iz celga sveta!!!! Škoda komentarja, naj to prebere tožilc, pa polcija in takoj na Dob
17.7.2012Ocenilipe 
Pa ta človek je prfuknjen, enostavno ne morem napisati nič drugega. Sodišče ga je obsodilo, ker je nezakonito izbiral izvajalce in jim nezakonito omogočal poslovno korist. In konec. In amen. Tu ni nobene politike, nasprotnikov ali česar drugega!
17.7.2012Ocenibravo 
Župan Kastelic je zaslužen za veliko projektov zdravstveni dom, dozidava doma starejših,vdc, OŠ Dolenja Nemška vas , OŠ Dobrnič, 7km cesta Bič Žužemberk, čistilna in kanalizacija Veliki Gaber, oprema zazidalnega načrta Cviblje, lekarna Trebnje,obnova Kidričeve, OŠ Trebnje je šele pod Kastelcem dobila uporabno dovoljenje po 28 letih, kanalizacije Nemška vas, Studenec, Praproče , Velika loka, dva rezervoarja za vodovod 500 m3 Pekel in Medvedjek, 6km zamenjave azbestnih cevi da ne govorim da je najbolj zaslužen skupaj z Božičem da so se krožišča pri Mercatorju začela delat še pravi čas, kajti v nasprotnem jih nebi bilo, Viadukt Zvijavnica, Most Šentlovrenc itd Če bi predhodniki vsaj pol toliko postorili bi vse sijalo v občini.
17.7.2012Ocenistanko 
Takoj naj odstopi. Tole kar je bravo napisal, pa je njegova žena ali sin, kar pa ni res, saj je projekte vedno zaviral in mutil kako bi zravek kaj zase potegnil.
17.7.2012OceniObčan 
Odstopi naj takoj. Ti bravo pa ne veš, da Kastelc prejema plačo za mešetarjenje po občini. Za te projekte ima še najmanj zaslug, saj so ga morali ves čas bombardirati, da se kaj naredi. V glavnem je drek mešal. Dost je!
17.7.2012Ocenidoli 
"bravo" ti si pa en čuden tič; kaj po tvoje za tako imenovane"zaslužne" zakoni pa NE veljajo ?? si morda že kdaj slišal, da smo pred zakonom vsi enaki?? zakoni veljajo ZA VSE ENAKO ! in tle je pika.Če bodo pa občani tako želeli pa , zaradi mene, lahko Lojze tudi z Doba vodi občino.
17.7.2012OceniMaček Muri 
@bravo, ja, zaslužen je tudi, da smemo občani trebnjega dihati zrak, pa da smemo piti vodo, pa da je zgrajena avtocesta. pa da imamo koridor za letala nad Trebnjem, pa da si občasno lahko privoščimo petelinji zajtrk, pa da trebanjke opravljajo zakonske dolžnosti, pa da svizci zavijajo čokolado, pa da kure nosijo jajca, pa da krave dajejo mleko, pa da sonce vzhaja zjutraj, in neverjetno, celo na vzhodu, a ne,vse to je kastelčeva zasluga, a ne, bravo!!!!
17.7.2012Ocenipolde 
ja.ja...le poglejte kaj je napisal v svojo izjavo...spet tunka vse okoli sebe...da je obsojen, je po njegovem kriva bivša pravnica, za pločnik bo namočil uradnika (kateremu je po praksi sodeč najbrž sam dajal #usmeritve#,...) in za nameček si bo uradnik prislužil še pisno opozorilo...Vprašam se le kaj dela tisti, ki je odgovoren za zakonito delo občinske uprave - direktor??? Ali kdo ve? Direktor je tisti, ki je zakonsko odgovoren za zakonitost. Pa ne zagovarjam župana, še zdaleč ne! Pridružujem se pozivom k njegovemu odstopu! Vendar je direktorja izbral in nastavil sam (mogoče res na "sugestije" določenih političnih veljakov). Tako, da sta za stanje in zadeve, ki se sedaj dogajajo odgovorna v prvi vrsti župan in pa direktor občinske uprave, kateri po vsem sodeč ni dorasel vodenju. Mogoče pa mu delam krivico in je fant sposoben in se le boji župana, kateri hoče postoriti vse sam (vse ve, vse zna, vse vidi...) HA HA, Župan, če te je še kaj možaka v ... bi bilo najbolje, da res odideš kolikor toliko pokončno, dokler je še čas... Le kako naj bi tvoji podrejeni delali zakonito, ko si pa tak svetel zgled glede tega, a?? @bravo - ti pa le malo poglej kaj je kastelčeva zasluga in kaj ne...
17.7.2012Ocenijani 
Bravo je napisal resnico, pozabu je pa vrtec kakršnega nimajo daleč na oko in financiranje KS prej smo dobl v KS samo obljube. V Nemški vasi smo pod Slakom dobl 20.000 evr. sedaj pa 140.000 in tako dlje.
17.7.2012OceniNo coment 
Lojzek, ti si zaslužen, da bi šel malo v sosedno občino, kjer majo zavod za prestajanje kazni. To bi blo najbolj pošteno tudi za tebe, da bi nehal govort take bedarije. Al se ti že vsi smejejo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava