dolenjska

VIDEO: Opozicija: Konec demokracije v Trebnjem!

19.7.2012 | 11:50 | M. Ž.

VIDEO: Opozicija: Konec demokracije v Trebnjem!

Trebnje - Na dogajanje na včerajšnji občinski seji v Trebnjem so se danes dopoldne odzvali tudi svetniki opozicije (DSD, Drot, SD in LDS), ki so po točki o imenovanju nadomestnega člana nadzornega odbora zapustili sejo. Kot so zapisali v izjavi za javnost, jih močno skrbi njihova skupna prihodnost.

»Ne moremo verjeti, da je nekaterim svetnikom tako malo mar za kazniva dejanja, ponarejanje, zlorabljanje uradne funkcije, dokazane korupcije, hudih finančnih posledic za naš proračun, ugled naše občine za osnovne temelje demokracije. O vsem tem niso želi niti razpravljati. Občino vodi župan, obsojen več kazenskih dejanj v zvezi z upravljanjem njegove funkcije in z novo sestavo nadzornega odbora nadzira sam sebe. Nekateri nosijo zapovedi kot so ne kradi, ne pričaj po krivem, ne želi svojega bližnjega blaga… na jeziku, drugi jih želimo živeti, udejanjati in zagovarjati. Ampak vodstvo občine in koalicijski svetniki Občinskega sveta Občine Trebnje se na to požvižgajo,« so med drugim dejali.

Izjavo za javnost v celoti objavljamo v priponki in prav tako video posnetek župana Alojzija Kastelica, ki poziva romskega svetnika, kako glasovati, ki so ga poslali ob izjavi.

Izjava za javnost[.doc](30 kB)

‹ nazaj

Komentarji (25)

19.7.2012Ocenimarko 
Ko to vidiš, pa resnično ostaneš brez komentarja! Da vas ni sram gospod Župan!
19.7.2012Ocenijože 
Pa sej ni nič čudnga. Pač rešujejo svojo eksistenco. Kje pa mislte, da bi Kastelc še lahko s svojim znanjem in izobrazbo dubu dva jurja plače, pa še nagrade, ki mu jih dajejo izvajalci, da si je lahku na Pagu kupu hiško? Da bi odstopu, pa vse to vrgu v koš, pa res ni za prčakvat. Ku ne bo več župan, bo lahku kje za 500eur delal in to je to. Zato ne prčakujte, da se bo pr njem kej spremenlu. Je treba dokler je župan dost nakrast, da bo za kasnej mu.
19.7.2012Ocenibravo 
Špila in ekolog sta dva dni prepričevala in grozila večini svetnikov in jih nagovarjala naj zamudijo pol ure. pravijo da so celo grozili tanji da jo bodo zradirali če nebo za slaka. pred 6 leti pa je govorila dajte zamenite toteg žlehtnega ........
19.7.2012OceniMajda 
Žalostno. Zelo lepo napisana izjava.
19.7.2012Ocenišus 
To je prava spodbuda župana k demokraciji, je treba pomagat da se prav odločiš.
19.7.2012Ocenijebiga 
Župan Kastelic je zaslužen za veliko projektov zdravstveni dom, dozidava doma starejših,vdc, OŠ Dolenja Nemška vas , OŠ Dobrnič, 7km cesta Bič Žužemberk, čistilna in kanalizacija Veliki Gaber, oprema zazidalnega načrta Cviblje, lekarna Trebnje,obnova Kidričeve, OŠ Trebnje je šele pod Kastelcem dobila uporabno dovoljenje po 28 letih, kanalizacije Nemška vas, Studenec, Praproče , Velika loka, dva rezervoarja za vodovod 500 m3 Pekel in Medvedjek, 6km zamenjave azbestnih cevi da ne govorim da je najbolj zaslužen skupaj z Božičem da so se krožišča pri Mercatorju začela delat še pravi čas, kajti v nasprotnem jih nebi bilo, Viadukt Zvijavnica, Most Šentlovrenc itd Če bi predhodniki vsaj pol toliko postorili bi vse sijalo v občini.
19.7.2012Ocenitine 
Če bi bil zaslužen vsaj za enega od teh projektov, bi bilo res fajn. Niti en ni njegov projekt, ampak državni. Lahko je takole farbat ljudi, če oni tega ne vejo.
19.7.2012OceniZvonkov 
Bič-Žužemberg je še Pungtnikov in Slakov projekt kanalizacija V.Gaber je katastrofa pa še predraga je bla,eden od rezervarjev nima poplačanih podizvajalcev,rondo in nadvoz sta pa v domeni države in ne občine z županom
19.7.2012Ocenijebiga 
Kakor ti paše Tine, narejeno je in država nima skoraj nič zraven razen avtoceste. No je tukaj pa še vrtec, gošo širokopasovna omrežja itd
19.7.2012Ocenitine 
jebiga, tako kot ti zavajaš in nakladaš, tako lahko vsak. Ko pa je treba pokazat papirje, pa zmrznete Kastelic in vsi ostali. To smo se že navadili. Enostavno vam ni nič več možno verjet

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava