atletika

Kozmus olimpijski podprvak, zlato je bilo dosegljivo

5.8.2012 | 23:00 | B. B

Primož Kozmus ob prihodu v Brežice po bronasti medalji na svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Daeguju. (Foto: B. B.)

Primož Kozmus ob prihodu v Brežice po bronasti medalji na svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Daeguju. (Foto: B. B.)

London - Primož Kozmus je ponovno izpolnil svojo napoved in se iz Londona vrača z medaljo! S svojo najboljšo znamko letos, 79,36 m, je po slabšem začetku sezone v olimpijskem finalu meta kladiva utišal dvomljivce in osvojil srebrno kolajno.

Olimpijski prestol, na katerega se je povzpel v Pekingu, je  Brežičan prepustil Madžaru Krisztianu Parsu (80,59 m), tretji pa je bil Japonec Kodži Murofuši (78,71 m). Kozmus je osvojil svoje drugo olimpijsko odličje, sicer pa četrto slovensko na teh igrah.

"Zelo sem vesel, da mi je uspel vrhunec sezone. Videli ste, bila je zanimiva tekma. Pars je zasluženo zmagal, jaz pa sem drugi. Pred tekmo nisem bil obremenjen, saj sem vedel, da sem v razmeroma dobri formi. Sezona je bila naporna, na koncu se je izteklo sanjsko," je bil po tekmi za RTV Slovenija zadovoljen Primož.

Strinjal se je z oceno, da je bilo dosegljivo tudi zlato, za katerega pa bi moral, kot je priznal, sestaviti popoln met. "Imel sem tehnične težave in povsem prav je, da tudi Pars zmaga," je z nasmehom na ustih sklenil naš šampion, ki je v finalu zbral le tri veljavne poskuse (78,97, x, x, x, 79,36, 78,58).

Pars, za katerega je to prva medalja na olimpijskih igrah, takih napak ni delal, ampak je marljivo metal v bližino 80 metrov. Presegel je sicer le enkrat, a bi tudi z drugim najboljšim metom ugnal Kozmusa. S podobno stanovitnimi meti se je izkazal tudi olimpijski prvak iz Aten Murofuši, ki pa se je Primožu s svojim rekordom sezone (78,71) približal le v drugem poskusu, resneje pa ga vse do konca ni več ogrozil.

Rezultati finala v metu kladiva.

‹ nazaj

Komentarji (1)

6.8.2012OceniFranz Rode 
Čestitkam se pridružuje tudi škof Uran z otroci.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava