novice

Čebelarji brezplačno do oksalne kisline

9.8.2012 | 17:15 | B. B.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Ljubljana - Ministrstvo za kmetijstvo in okolje obvešča, da bodo čebelarji prejeli brezplačno oksalno kislino za letošnje zimsko zatiranje varoze. Izdaja oksalne kisline bo potekala do 27. avgusta. V primeru, da oksalne kisline čebelarji do tega datuma ne bodo prevzeli, bo brezplačna izdaja ponovno potekala po 16.  oktobra.

Na ministrstvu čebelarjem svetujejo, da oksalno kislino, če je le mogoče, prevzamejo čim prej in si s tem pravočasno zagotovijo zdravilo za zimsko zatiranje varoze. Urniki izdaje oksalne kisline so objavljeni na spletni strani Nacionalnega veterinarskega inštituta in Čebelarske zveze Slovenije oz. v prilogi.

Do zdravila za zatiranje varoj je upravičen čebelar za število čebeljih družin, ki jih ima vpisane v register čebelnjakov na dan 31. oktobra pred letom izdaje zdravila. Čebelar lahko prejme zdravila za zatiranje varoj, če njegovo dejansko stanje čebeljih družin na dan izdaje zdravil odstopa od stanja v registru čebelnjakov, vendar za največ do 10 odstotkov čebeljih družin. Ne glede na to, je čebelar upravičen do zdravila za zatiranje varoj, če je opravil vpis čebeljih družin v register čebelnjakov pred izdajo zdravila za zatiranje varoj, so še sporočili z ministrstva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava