Letos so "tamburali" dva dni

16.8.2012 | 17:30

Fara - Z veselico z glasbeno skupino Donačka so v Fari včeraj zvečer sklenili njihovo že tradicionalno prireditev Tamburanje va Kostele. Letošnja prireditev je bila že 14. zapored, že drugič zapored pa so organizirali tudi Kostelske igre brez meja.

Za razliko od lani, ko so v dneh okoli praznika Marijinega vnebovzetja v Kostelu rajali kar štiri dni, so letos, tako kot predlani, organizirane prireditve trajale le dva dni.Tako so že v torek organizirali zabavne igre, ki izhajajo iz kostelske tradicije. Na njih se je v predtekmovalnem delu pomerilo 12 ekip v treh igrah, nato pa še v treh igrah 6 ekip v finalu. Zmagala je ekipa Kolpa team 2, ki je bila sestavljena iz predstavnikov slovenskega in hrvaškega Kužlja ter Osilnice.

Prvi dan rajanja so sklenili s tradicionalnim koncertom Prifarskih muzikantov, tradicionalni pa sta bili tudi sv. maša in po končani maši povorka sodelujočih v osrednjem programu od cerkve do prireditvenega prostora pri OŠ Fara. V povorki je sodelovalo 8 ekip, kar je manj kot lani, vendar pa so bile ekipe letos številčnejše, tako, da je tudi letos, kot je povedala Tina Južnič iz kostelske občinske uprave, v povorki sodelovalo okoli 100 ljudi. Predstavitev sodelujočih ekip, ki so se predstavile s petjem in plesom, je spremljala pestra, predvsem rokodelska ponudba na preko 50 stojnicah Kostelskega sajma ter otroški direndaj z delavnicami in zabavnimi igrami za otroke.

M. Leskovšek-Svete

Galerija

Komentiraj prispevek