DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

petsobnedpontor
napoved napoved napoved napoved napoved
15°C 17°C 17°C 18°C 19°C
28°C 23°C 26°C 26°C 27°C
jul
1

Novolesa po taki ceni ni prišel kupit nihče

4.9.2012 | 14:35

Čakajoč na dražbo. (Foto: BDG)

Čakajoč na dražbo. (Foto: BDG)

Straža - Na današnji 2. javni dražbi v Straži je Romana Kruhar Puc, stečajna upraviteljica družbe Novoles v stečaju, prodala le štiri umetniške slike in tri počitniške nepremičnine, kar je v blagajno stečajnega dolžnika prineslo 122 tisoč evrov.

Bistvo današnje dražbe pa je bila prodaja kompleta vseh nepremičnin v lasti Novolesa v stečaju in hkrati tudi invalidskega podjetja Novoles Primara v stečaju. Za to premoženje kot poslovne celote ni nihče vplačal varščine. Današnja izklicna cena je bila za 30 odst. nižja od izklicne cene na prvi dražbi in je znašala skupaj s halo Primare 10,6 milijona evrov.

"Jasno je bilo, da po taki ceni za premoženje v takem stanju ne bo zanimanja, a mi mimo predpisanih postopkov ne moremo iti. Za novo dražbo bom predlagala znižanje med 20 in 30 odst. izklicne cene. Po moji osebni oceni tudi po tej ceni za premoženje ne bo zanimanja; po moje bi morala biti cena pol licitacijske, to je pet do šest milijonov," je dejala po dražbi.

Roman Kruhar Puc (Foto: BDG)

Roman Kruhar Puc (Foto: BDG)

Bo kupec čakal do naslednjič?

Kot je povedala, je doslej dobila le informativno ponudbo za 3 do 4 milijone evrov, a je vprašanje, če bo ta kupec čakal naslednjo dražbo. Stečajna upraviteljica bo zdaj razmislila o tem, ali ne bi upnikom predlagala zbiranje nezavezujočih ponudb, na podlagi katerih bi videli, če se kdo sploh zanima za premoženje in koliko je pripravljen zanj dati. Na podlagi tega bi lahko zbirali zavezujoče ponudbe, potem pa bi, če bi vsi upniki soglašali, lahko bolj znižali ceno.

Stečajna upraviteljica napoveduje tretjo dražbo v novembru, saj bi bilo pomembno, da premoženje prodajo pred zimo, ki bo sicer pustošila po lastnini. Kot je dejala, so postopki zapleteni in dolgi. O tem, za koliko bodo prihodnjič znižali izklicno ceno za kompletno premoženje, bodo odločali upniški odbor in ločitveni upniki.

Bivši najemnik prostorov se zanima za nakup, kot pravi stečajna upraviteljica, a ne po taki ceni. Če se prodaje ne bo dalo pospešiti, se lahko zgodi, da bo nazadnje premoženje vredno en evro.

B. Dušić Gornik

Galerija

Novoles 01
Novoles 03
Novoles 04
Novoles 05
Novoles 06
Novoles 09
Novoles 11
Novoles 12

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (27)

4.9.2012Oceni milko 

Po moji laični presoji bi ta gospa stečajna,grobarka Novolesa, mogla takoj v zapor.To kar je ona naredila od momenta prevzema Novolesa do danes ne bi naredili niti Vandali niti Tatarji ,če bi jm delavci zaupali svoj kruh.Delavci smo imeli upanje v rešitev Novolesa vse do takrat,dokler se ni vmešala "civilna iniciativa" v okvirju straške občine,katera je s svojim ravnanjem pregnala še tisto malo interesentov za Novoles.

4.9.2012Oceni maks 

HO,ho,ho....120 000 e.Super.Še dva meseca za stečajno,Jankota in ekipco.Še Knafelj bo prišel na deci vinčka.

4.9.2012Oceni DELAVKA 

Nič ne bo ,je že Knafelj DAL IZJAVO KAJ BODO Z NOVOLESOM.

4.9.2012Oceni delavka 

Knafelj za koga boš pa delal stanovanja saj imaš pol Straže brez šihta ,kakšne bedaste načrte predlagaš si pa res dotalka nesposoben župan,spadaš v isti koš kot tvoji kolegički ki so zapravili Novoles,Upam da se zavedate koliko ljudem ste odžrli kruh.

5.9.2012Oceni milko 

V Straži se govori da je občina "nekomu" namenila zemljišče Novolesa po smešno nizki ceni,zato je Knafelj izpolnil svoj del naloge da prežene možne kupce.

5.9.2012Oceni HOPLA 

Vi bi samo sanjali kaj bi. Kar je bilo je bilo. Zamujeno je vse kar se tiče Novolesa- Lahk pa bi Občinska uprava kaj več naredila, ampak ne okoli samegaNovolesa. Če bi bila sposobna bi odprli vrata kakšnemu resnemu investitorju in ponudila kakšne olajševalne pogoje investiranja na tem zemljišču. Sedijo in čakajo, da jim pade investitor iz neba. Njihov domet je kanalizacija in veselice. Glede na stranko župana in njegove visoke zveze v SLS bo kvečjemu na področu Novolesa njiva s koruzo!

5.9.2012Oceni rentgen 

Kaj pa tisti, ki so se ob zaprtju Novolesa tako junaško trdili, da bodo rešili NOVOLES. Trobili so po radiu Krka, zdaj pa nič od tega. So le nabirali politične točke in izkoristili propad NOVOLESA za osebno promocijo.

6.9.2012Oceni Pavel 

Povprašajte NS, kako so delali, kdo je zbiral denar in zakaj je moral propasti, ker je bilo tako naročeno - da lažje prodajajo les in uvažajo črvojedno!

6.9.2012Oceni ROK 

A ni bil nadzornik tudi neki učen mož,ki sedaj na veko razglablja o turizmu na vladi??

6.9.2012Oceni maks 

Župan in njegova strokovna ekipa so prav tisti kateri so jasno povedali zadnjim najemnikom Vezanih plošč da jih ne želijo v Straži.Takšnih lokalnih politikov pa nima vsak in so lahko Stražanom v ponos.

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto štiri in osem: