dolenjska

FOTO: Na Dvoru imajo šolski čebelnjak

20.10.2012 | 10:20 | J. A.

Mira Kovač, Jelka Mrvar in Franc Kobe so prerezali trak, pri tem jim je pomagal mladi čebelar Jure Zupančič.

Mira Kovač, Jelka Mrvar in Franc Kobe so prerezali trak, pri tem jim je pomagal mladi čebelar Jure Zupančič.

FOTO: Na Dvoru imajo šolski čebelnjak

Dvor - Pri Podružnični šoli Dvor so včeraj slovesno odprli šolski čebelnjak z imenom Medo, v katerem je trenutno ena čebelja družina. Tako so učenci pridobili pomembno učilo. Ne le teoretično, tudi praktično bodo poglabljali znanja o čebelah, spoznavali njihov pomen v naravi, razvijali pozitiven odnos do čebelarske dejavnosti in prispevali k ohranjanju čebeljih rodov. Prav posebej so te pridobitve veseli učenci čebelarskega krožka, ki na tej šoli deluje drugo leto, vodi ga Miha Potočar, njegov oče pa je šoli podaril prvo čebeljo družino. Tej se bo naslednje leto pridružila še najmanj ena, to je namreč na slovesnosti obljubil predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.

Z bogatim kulturnim programom so se učenci in otroci iz tamkajšnjega vrtca zahvalili vsem tistim, ki so jim pomagali od idejnega načrta do izgradnje tega čebelnjaka, in teh ni bilo malo. V svojem nagovoru se je vsakemu posebej zahvalila ravnateljica Mira Kovač in poudarila, da je najbolj zaslužna zagotovo prejšnja ravnateljica Jelka Mrvar.

Z nadebudnimi učenci so se veselil tudi: žužemberški župan Franc Škufca, podžupan Jože Šteingel, direktor občinske uprave Jacques Gros, čebelarji tamkajšnjega čebelarskega društva in nekateri donatorji.

Čebelnjak so odprli prejšnja ravnateljica Jelka Mrvar, sedanja Mira Kovač in Franc Kobe, ki je čebelnjak izdelal.

‹ nazaj

Galerija (24)

dvor001
dvor002
dvor003
dvor004
dvor005
dvor006
dvor009
dvor012
dvor016
dvor018
dvor021
dvor023
dvor025
dvor029
dvor032
dvor033
dvor035
dvor036
dvor038
dvor043
dvor044
dvor045
dvor051
dvor063

Komentarji (1)

20.10.2012OceniGregor 
Čestitam ob postavitvi in naselitvi šolskega čebelnjaka! Upam, da vam bo uspelo! Tudi v Radečah smo prav na današnji dan naselili v obnovljen šolski čebelnjak eno čebeljo družino, katero nam je daroval član društva, g. Janez Pucelj. Težko je ustanoviti čebelarski krožek, še težje ga je voditi in ohraniti pri življenju. Želim, da bi naš deloval tako kot je v preteklem šolskem letu. Potem bomo zadovoljni vsi, mladi krožkarji in člani ČD Radeče. Seveda želim, da bi bilo tako tudi v Dvoru! Naj medi!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava