kronika

Voznik štirikolesnika v smrtni nevarnosti

22.10.2012 | 13:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo o hudi prometni nesreči voznika štirikolesnika. S PU Novo mesto danes pojasnjujejo, da se je nesreča zgodila včeraj okoli 15. ure na lokalni cesti v Krupi. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik lahkega štirikolesnika vozil po lokalni cesti. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je v blagem ovinku izgubil oblast nad štirikolesnikom in se prevrnil.

Poškodovanega voznika so s policijskim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Zaradi hudih poškodb je bil v smrtni nevarnosti. Policisti so še ugotovili, da voznik med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in je vozil neregistriran štirikolesnik.

Motoristka padla, sopotnik huje poškodovan

Policisti so včeraj okoli 15. ure obravnavali še prometno nesrečo motoristke v Krški vasi. Policisti PPP Novo mesto so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 45-letna motoristka iz Sevnice vozila motorno kolo Suzuki DL 1000 po lokalni cesti z Drnovega proti Krški vasi. Ob vključevanju z neprednostno na prednostno cesto je zapeljala na desni rob vozišča in na pesek, izgubila oblast nad motorjem in padla. Poškodovanega 54-letnega potnika na motorju so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe noge. Policisti so povzročiteljici nesreče izdali tudi plačilni nalog zaradi neustrezne – obrabljene pnevmatike na motorju.

Povzročitelj nesreče hudo poškodovan

V petek nekaj pred 10. uro se je na lokalni cesti med Črnomljem in Gribljami zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval voznik osebnega avtomobila. 73-letni voznik volkswagna pola je ob zavijanju z regionalne na lokalno cesto zapeljal na levi vozni pas in čelno trčil v golfa, ki ga je pravilno pripeljal 29-letni voznik. Hudo poškodovanega 73-letnika so reševalci odpeljali v bolnišnico. 29-letni voznik je bil v nesreči lažje poškodovan.

Brez izpita in še pijan

Sevniški policisti so v petek okoli 17.30 med kontrolo prometa na regionalni cesti pri Sevnici ustavili 41-letnega voznika neregistriranega opla astre. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,49 miligrama alkohola. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so avtomobil zasegli in na sodišče naslovili obdožilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, zakon o voznikih in zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo 1500 evrov.

Večkratna kršiteljica ostala brez škode

Šentjernejski policisti so istega dne nekaj pred 20. uro v Zburah ustavili 30-letno voznico škode felicie. Kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, policistom pa je izročila vozniško dovoljenje, ki je prenehalo veljati na podlagi sodne odločbe. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji policisti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela miligram alkohola. Večkratni kršiteljici cestno prometnih predpisov so zasegli avtomobil in napisali obdolžilni predlog.

2700 evrov kazni in 36 kazenskih točk

V noči na nedeljo so brežiški policisti v Brežicah med kontrolo prometa ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da tudi on nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu na podlagi odločbe sodišča izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. 21-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligrama alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa in zakon o voznikih za omenjene kršitve določata , da se kršitelj kaznuje z globo v višini 2700 evrov, izreče pa se mu tudi 36 kazenskih točk.

V dveh letih 22 prekrškov

Novomeški policisti so včeraj popoldan v Novem mestu ustavili 32-letnega voznika iz naselja v okolici Novega mesta. Kršitelj je vozil neregistrirano škodo octavio, na kateri so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v preteklih dveh letih pa so ga policisti zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov obravnavali že 22-krat. Poškodovano škodo so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V petkovi akciji ustavili 400 voznikov

Minuli konec tedna so policisti na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini izvajali poostren nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih snovi. V petek med 19. in 24. uro so ustavili 400 voznikov motornih vozil. 383 voznikom so odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom in ugotovili, da je 15 voznikov vozilo pijanih.

Najvišjo stopnjo alkoholiziranosti, in sicer 1.00 mg alkohola v litru izdihanega zraka (2 grama na kilogram krvi), so ugotovili pri voznici osebnega avtomobila –večkratni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V času nadzora so policisti po določilih zakona o pravilih cestnega prometa pridržali enega voznika ter zasegli dve vozili. Obravnavali so tudi dva voznika, ki nimata veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še nista opravljala izpita. Dva voznika sta odklonila opravljanje preizkusa. Zaradi ostalih ugotovljenih kršitev so policisti sedmim kršiteljem na kraju prekrška izdali plačilni nalog ter izrekli tri opozorila.

Vožnja pod vplivom alkohola predstavlja nevarnost za vse udeležence v prometu. Policisti bodo nadaljevali z izvajanjem poostrenih nadzorov in dosledno ukrepali zoper voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih snovi, še opozarjajo s PU Novo mesto.

Nasilnež se je vrnil in jo še enkrat pretepel

Brežiški policisti so v soboto posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Brežic. 40-letni nasilnež, ki je bil pijan, je ob prisotnosti otrok izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo ženo in ji preprečeval, da bi poklicala na pomoč. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. O tem so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika. Včeraj popoldan je moški kršil prepoved približevanja. Na silo je vstopil v hišo in ponovno pričel pretepati ženo in ji preprečeval, da bi poklicala na pomoč. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Kradli orodje in denarnice... ter 40 kokoši

Na Ratežu je nekdo z bližine gospodarskega poslopja ukradel tračno žago in oškodoval lastnico za okoli 1000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v okolici Brežic je v petek popoldan neznanec vlomil v osebni avtomobil in vzel denarnico z gotovino in dokumenti.

V Novem mestu je v noči na soboto neznanec vlomil v objekt. Odnesel je 40 kokoši in poškodoval luči.

Istega dne popoldan je na gozdni poti v okolici Novega mesta nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in z zadnjega sedeža sunil torbico z gotovino, dokumenti in bančno kartico. Lastnica je oškodovana za okoli 1000 evrov.

V okolici Krškega je neznanec skozi okno vlomil v lovski dom in odšel s plinsko jeklenko, gasilnim aparatom in radijskim sprejemnikom.

Na parkirnem prostoru podjetja v Trebnjem je v noči na nedeljo nepridiprav vlomil v tovorno vozilo in vzel dva baterijska vrtalnika, električne vodnike in dva zaboja z orodjem. Škode je za okoli 3000 evrov.

Pestro dogajanje na meji: ilegalci, ponarejeni dokumenti in ukradena vozila

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so v petek med opravljanjem nalog mejne kontrole 39-letnemu državljanu Italije zasegli ponarejeno vozniško dovoljenje Italije.

Istega dne popoldan je na izstop iz države s tovornim vozilom za prevoz vozil pripeljal 48-letni državljan Bolgarije. Policisti so ugotovili, da je bil eden izmed osebnih avtomobilov, naloženih na tovorno vozilo, v četrtek ukraden v Italiji. 48-letnega voznika so pridržali in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. BMW 530 d so zasegli.

Med opravljanjem mejne kontrole in pregledu potnikov na avtobusu so mladoletnemu državljanu Švice zasegli teleskopsko palico na vzmet. Zoper kršitelja bodo napisali obdolžilni predlog.

V soboto nekaj po 21. uri so državljanu Saudske Arabije zasegli Mercedes E200. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so namreč ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Nemčiji.

Včeraj dopoldan so na vstopu v državo ugotovili, da 46-letni državljan Srbije uporablja ponarejeno vozniško dovoljenje Švice. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so še ugotovili, da ima tujec veljavno prepoved vstopa v države EU. O ponarejenem dokumentu so obvestili pristojno tožilstvo in tujcu zavrnili vstop v državo.

Na mejni prehod Obrežje se je v petek dopoldan na vstop v državo pripeljal voznik tovornega vozila s polpriklopnikom. 45-letni voznik, državljan Bolgarije, je bil namenjen v Italijo, v vozilu pa je prevažal sanitarno keramiko. Policisti so pri pregledu tovornega dela pod ponjavo našli skrita dva mladoletnika, ki sta se nameravala izogniti mejni kontroli. Tujca pri sebi nista imela dokumentov in sredstev za preživljanje. Policisti so ugotovili, da gre za 17-letna državljana Afganistana. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo, tujca pa predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti so v noči na soboto med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju prijeli še dva državljana Albanije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

‹ nazaj

Komentarji (3)

22.10.2012Ocenistriček 
Enkrat je 22 letn,i na radiju krka pa 31 letni voznik štirikolesnika, dajte se zmente in prosredujte točne podatke, sicer vas ne bomo jemali resno
22.10.2012Ocenihmmm 
Pravilno je 31 letni. Krka ima v tem primeru točne podatke saj je tam speakerka, ki je v istem motorističnem društvu kot ta nesrečnik (pokojni). Policijsko poročilo je bilo posredovano z napačno informacijo, tu ni kriv medij.
22.10.2012Ocenihmmm2 
ni več spikerka tam,slabo si obveščen oz. slabo poslušaš radio.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava