dolenjska

V Trebnjem nočejo predčasnih volitev

7.3.2013 | 09:30 | J. A.

S tremi glasovi za so izglasovali poziv k odstopu, ki pa za župana ni zavezujoč.

S tremi glasovi za so izglasovali poziv k odstopu, ki pa za župana ni zavezujoč.

Alojzij Kastelic

Alojzij Kastelic

Trebnje - Trebanjski svetniki so na včerajšnji seji med drugim obravnavali točko, ki jo je predlagal Gregor Kaplan - poziv k odstopu župana Alojzija Kastelica in jo tudi potrdili s tremi glasovi. Za so glasovali predlagatelj Kaplan, Marija Zupančič in Janez Zakrajšek (oba DROT), ostali svetniki pa so se vzdržali. Prvotni predlog sklepa so na seji spremenili, saj so izvedeli, da ni pravne podlage, da bi do rednih volitev delo župana opravljal eden od podžupanov, to bi bilo možno le v primeru, da bi župan odstopil pol leta pred rednimi volitvami, ki bodo prihodnjo jesen. Zato so sklep spremenili in se je glasil: občinski svet občine Trebnje poziva župana Alojzija Kastelica, da zaradi pravnomočne obsodbe za kazniva dejanja zlorabe uradnega položaja odstopi kot župan šest mesecev pred rednimi volitvami.

Če bi župan odstopil že zdaj, bi v Trebnjem imeli nadomestne volitve, kar pomeni okoli 100.000 evrov dodatnih stroškov za občinski proračun, česar si očitno nihče ne želi.

V razpravi pred glasovanjem so svetniki povedali vsak svoje mnenje, večina je dejala, da o predlogu ne bo glasovala, ker občinski svet nima pristojnosti, da bi župana pozival k odstopu.

Velja omeniti, da je razprava na to temo v občinskem svetu tekla že lani septembra, a rezultat glasovanja je bil takrat drugačen.

Sicer so včeraj v Trebnjem sprejeli tudi proračuna za letošnje in prihodnje leto.

Kaplanova zahteva[.pdf](128 kB)

‹ nazaj

Galerija (21)

tre001
tre002
tre003
tre005
tre006
tre007
tre008
tre009
tre010
tre011
tre013
tre014
tre017
tre023
tre024
tre026
tre036
tre040
tre042
tre045
tre046

Komentarji (7)

7.3.2013Ocenipolde 
Saj ni res. Če bi ljudje včeraj videli obnašanje župana bi se vprašali ali je to sploh možno? Njegov cininični nasmešek in posmehovanje povesta vse... Upam, da bo kmalu na spletu posnetek seje.
7.3.2013Ocenikren 
a mate sploh novga primernga kan didata,pa tud vidim,da nekaterim svetnikom ni treba na seje hodit,kao jih boli k....ac zato pa je tako v Trebnjem k je,žalost mene premaguje veste.....
7.3.2013Oceni737 
kren: Sj vem da se ti ne splača govot k itak si prekratk da bi razumu. Pa vsen. Kandidatov kukr češ. Kaplan. Klarič. Sta že dva mlada in poštena. Je pa itak usak boljši kot obsojenec Kastelic. Njega boš pa ti lahk domu uzel da ti bo denar rihtal k zna tako dobr. Pa kar tam ga zadrž pa orng skri dokler ne pristane(ta) na Dobu.
7.3.2013Ocenikren 
ej 737 ti si en tušn buksl da ni večga Kastelca kr ti mej pa Klariče,Smuke Kaplane in vse v tej občinski bajti ,k druzga k pametovat itak ne znate al pa karkol nardit tud niste sposobn,ker uspeha ni videt,druzga me pa ne zanima veš brihta????nč niso naredl za občino oz.občane in to je to,pa ne ti men z Dobom ja?Brihta brihtna,bi rad prlezu na občino ne?????
7.3.2013OceniPeter 
Kren (Kastelc, Meglič, Dragan, sj vč jih ni (če ne jih pa naštej kolega) si pač eden izmed tistih Kastelčevih služabnikov / kupljencev), zate obstaja samo en odgovor: Ti si bolan!
8.3.2013Ocenipolde 
poglejte si posnetek seje in si ustvarite svoje mnenje...
8.3.2013Ocenikren 
dej peter,ne se zajebavat okol bolezni jaz onih dveh niti ne poznam buksl,pa ne zmerjaj me z služabniki.....aja uredništvo če delate svoj posel,ga delajte za vse enako....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava