gospodarstvo

Cecomp: Tovarna je tu, proizvodnja drugo leto

10.10.2013 | 19:10 | B. D. G.

Danes so prerezali dva trakova - v slovenski in italijanski trobojnici. Na fotografiji levo direktor družbe Cecomp Corrado Pistolesi, ob njem mirnopeški župan Andrej Kastelic, na desni pa generalni direktor družbe Cecomp SpA Paolo Forneris, sin ustanovitelja družbe. (Foto: BDG)

Danes so prerezali dva trakova - v slovenski in italijanski trobojnici. Na fotografiji levo direktor družbe Cecomp Corrado Pistolesi, ob njem mirnopeški župan Andrej Kastelic, na desni pa generalni direktor družbe Cecomp SpA Paolo Forneris, sin ustanovitelja družbe. (Foto: BDG)

Dolenja vas, Mirna Peč - V industrijski coni Dolenja vas pri Mirni peči so danes popoldne slovesno odprli proizvodni obrat za tiskanje pločevine za avtomobilsko industrijo. Za naložbo v komunalno opremljeno zemljišče in tovarno se je odločilo italijansko družinsko podjetje  Cecomp iz Torina in v tukajšnji obrat skupaj vložilo 10,5 milijona evrov. Podjetje je na razpisu dobilo tudi 850.000 evrov nepovratnih državnih sredstev za spodbujanje tujih naložb.

V slovenski družbi Cecomp je trenutno 5 zaposlenih, naslednje leto pa naj bi jih tu delalo 15, saj naj bi začeli tudi s proizvodnjo, predvidoma aprila, saj so vezani na zagon proizvodnje novih vozil v Revozu. Ob prejemu državne spodbude so se sicer obvezali, da bo do konca leta 2016 v tovarni število zaposlenih 35, kot je dejala pomočnica direktorja Cecomp Slovenija Ivana Zamparini.

Nova tovarna v Mirni Peči. (Foto: BDG)

Nova tovarna v Mirni Peči. (Foto: BDG)

Tujega investitorja je v Mirno Peč pritegnila lega industrijske cone tik ob dolenjski avtocesti, pa tudi relativna bližina več avtomobilskih proizvajalcev na razdalji do 400 km, saj se v Cecompu dogovarjajo o proizvodnji tudi z drugimi podjetji iz avtomobilske industrije na območje srednje in vzhodne Evrope.

Cecomp bo dnevno sledil potrebam Revozove proizvodnje in bo vpeljal proizvodnjo na treh težkih stiskalnicah pločevine in še 14 drugih orodjih, v proizvodni hali pa ima tudi dovolj prostora za morebitno povečevanje proizvodnje.

Družba Cecomp je v lasti družine Forneris, ki se je v večjem številu in v vseh generacijah udeležila otvoritve. Družba v Italiji zaposluje 130 in na Kitajskem še 30 ljudi, mirnopeška tovarna pa bo njihova prva serijska proizvodnja, saj se družina sicer ukvarja z izdelavo avtomobilskih prototipov in tudi posebnih električnih avtomobilov bluecar, ki so ga tudi razstavili v novi tovarni.

‹ nazaj

Galerija (31)

Cecomp_01
Cecomp_04
Cecomp_05
Cecomp_06
Cecomp_07
Cecomp_08
Cecomp_09
Cecomp_10
Cecomp_11
Cecomp_12
Cecomp_13
Cecomp_16
Cecomp_19
Cecomp_20
Cecomp_23
Cecomp_24
Cecomp_25
Cecomp_28
Cecomp_29
Cecomp_33
Cecomp_35
Cecomp_36
Cecomp_37
Cecomp_38
Cecomp_39
Cecomp_40
Cecomp_41
Cecomp_42
Cecomp_43
Cecomp_44
Cecomp_45

Komentarji (3)

11.10.2013Ocenisara 
kaj pa dela vizjak in SDS zraven? politika še vedno v MIRNI PEČI fura zgodbo !!!
11.10.2013Oceniluka 
brez vizjaka in laha ne bi bilo te investicije. če ima morda kdo slab spomin.
11.10.2013OceniSara 
Aha mi je sedaj bolj jasno. Hvala politiki ki krmi mirnopecane. Seto me zanima: je krma vse, ali samo za taglavne tri?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava