kočevsko-ribniško

Barve imajo, a jih letos še ne bodo potrebovali

18.10.2013 | 08:45 | B. B.

Direktor JUB Uroš Lozar, ravnateljica Sonja Veber in voditelj na Radiu  1 Denis Avdić. (Foto P. Jenko)

Direktor JUB Uroš Lozar, ravnateljica Sonja Veber in voditelj na Radiu 1 Denis Avdić. (Foto P. Jenko)

Uničena osnovna šola Stara Cerkev. (Foto P. Jenko)

Uničena osnovna šola Stara Cerkev. (Foto P. Jenko)

Na šoli so ob predaji darila pripravili slovesnost. (Foto P. Jenko)

Na šoli so ob predaji darila pripravili slovesnost. (Foto P. Jenko)

Stara Cerkev - Družba JUB iz Dola pri Ljubljani je kočevski osnovni šoli Stara Cerkev, ki jo je junija prizadel uničujoč požar, včeraj slovesno podaril barve, ki jih bodo uporabili pri obnovi šole. Kot je ob tem povedala ravnateljica Sonja Veber, se obnova šole se še ni začela, čeprav so v začetku šolskega leta upali, da bodo v februarju 2014 učence že lahko pospremili v novo zgrajene učilnice.

"Razpis za prenovo šole sploh še ni objavljen, župan Občine Kočevje Vladimir Prebilič pa je staršem naših šolarjev te dni sporočil, da se prenova premika v april oz. maj naslednjega leta. Pouk v naši šoli smo morali prilagoditi danim pogojem, zato je v razpoložljivih učilnicah zdaj občutno preveliko število otrok. Bojimo se, da bo tako ostalo vse šolsko leto,« pravi Vebrova.

V požaru na šoli, ki jo obiskuje 265 otrok, je nastalo za okoli poldrugi milijon evrov škode. Družba JUB zagotovila barvo za pleskanje 2.500 kvadratnih metrov zidnih površin.

Ravnateljica se je predstavnikom družbe JUB za donacijo barv toplo zahvalila in povedala, da naj bi obnova šole potekala v dveh fazah: »V prvi bo potrebno obnoviti šolsko stavbo, zatem pa bomo poskrbeli tudi za druge, manj poškodovane prostore. Zaradi negotovosti glede rokov še ne vemo natančno, kdaj jo bomo prebarvali. V nove barve bomo oblekli osrednji del stavbe z 11 učilnicami, avlo in glavno stopnišče ter upravni del s pisarnami in zbornico. Veseli smo, da so nam pri barviti obnovi šole skupaj z JUB-om pomagali tudi vsi njihovi kupci po Sloveniji.«

Uroš Lozar, direktor JUB, je poudaril, da je humanitarnost in družbena odgovornost podjetij v tem času nujna: »V JUB-u z dobrodelnostjo podpiramo akcije, kjer lahko pomagamo zagotoviti boljše pogoje bivanja zlasti otrokom v vrtcih, šolah ali bolnišnicah. In žal je danes tako, da si tudi barv ne more več privoščiti vsak. Upamo, da bodo učilnice v tej šoli kmalu ponovno primerne za šolske aktivnosti in da bomo z našo donacijo lahko razveselili tudi starše, učitelje in celotno lokalno skupnost.«

JUB je pri zbiranju barv za OŠ Stara Cerkev sodeloval z ekipo Radia 1, ki se jim je včeraj tudi pridružila pri slovesni predaji darila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava