dolenjska

Srečnež le dvignil skoraj 18-milijonski dobitek

28.1.2014 | 14:20 | B. B.

Srečnež le dvignil skoraj 18-milijonski dobitek

Po skoraj dveh mesecih čakanja na srečnega zmagovalca in ugibanja, zakaj ne dvigne dobitka, je Loterija Slovenije le izplačala glavni dobitek v igri Eurojackpot, vreden dobrih 21 milijonov evrov. Igralec je listek z dobitno kombinacijo v Grosupljem vplačal v 49. krogu igre Eurojackpot, žrebanje pa je bilo 6. decembra

V skladu z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo je Loterija Slovenije ob izplačilu dobitka odštela 15-odst davek, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika in srečnežu izplačali 17.890.234,58 evrov! V katero občino bo šel davek, z Loterije Slovenije niso sporočili.

Kot so nam pojasnili tega podatka ne morejo posredovati, saj bi bilo ti v neskladju z zakonom o varstvu osebnih podatkov in varnostno politiko Loterija Slovenije.

Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo skupaj prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav. Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka, tj. od marca 2012. Glavni dobitek, Jackpot, je vsak petek vreden najmanj 10 milijonov evrov in lahko doseže vrednost vse tja do 90 milijonov evrov. Žrebanja potekajo ob petkih zvečer v Helsinkih na Finskem.

Glavni dobitek je bil doslej vplačan trinajstkrat: šestkrat v Nemčiji, dvakrat na Finskem ter po enkrat na Danskem, Norveškem, v Italiji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Rekordni dobitek v igri Eurojackpot predstavlja Jackpot, vreden 46 milijonov evrov - vplačan je bil aprila 2013 v Nemčiji. Slovenski Jackpot je po višini šesti najvišji dobitek Jackpot.

‹ nazaj

Komentarji (1)

28.1.2014Ocenidolenc 
Kakšne skrbi imamo Slovenci, če kdo kaj dobi-pošteno, če pa kdo kaj "stisne" pa o tem piše le rumeni tisk. Neozdravljiva bolezen se je prijela in zdravila ni. Taki smo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava