kolesarstvo

Obliž na rano je dobra ekipna uvrstitev

31.3.2014 | 10:50 | B. B.

Na zaključnem kronometru se je od novomeške ekipe najbolje odrezal Klemen Štimulak. (Foto: arhiv)

Na zaključnem kronometru se je od novomeške ekipe najbolje odrezal Klemen Štimulak. (Foto: arhiv)

Novo mesto - Zadnji dan kolesarske dirke Teden Coppija in Bartalija je bil na sporedu posamični kronometer, ki ga je dobil Italijan Dario Cataldo (Team Sky). Najboljši kolesar Adrie Mobil je bil aktualni državni prvak v vožnji na čas Klemen Štimulak na 34. mestu.

Zaključni kronometer je bil izredno zahteven, saj so imeli določeni odseki betonske ceste do 20 odst. naklona, tako da je večina kolesarjev nastopilo kar s cestnimi kolesi.

Klemen Štimulak: "Kronometer sem od štarta do cilja odpeljal po svojih najboljših močeh, žal mi je le, da sem se na zadnjem najstrmejšem delu 500 m do cilja 'vkopal' in tako izgubil nekaj časa".

Dirka se je končala z zmagoslavjem kolesarjev britanskega Skya, ki so zmagali kar štiri od petih etap iz njihovih vrst pa prihaja tudi končni zmagovalec Britanec Peter Kennaugh.

Adria Mobil, ki zaradi poškodb ni nastopila v najmočnejši postavi - manjkala sta Nose in Roglič - ni dosegel načrtovanih uvrstitev, a so v novomeškem taboru z nastopom na zahtevni dirki vseeno zadovoljni, saj so med ekipami dosegli izvrstno peto mesto.

Najvišje se je v skupni razvrstitvi prebil Matej Mugerli, in sicer na 23.mesto: "S svojim dirkanjem sem zadovoljen. Pogrešal sem lansko etapo, na kateri sem bil tretji. Pozna se, da so kolesarji, ki so vozili Tireno Adriatico, v boljši formi, saj mi letos še nismo vozili tako zahtevnih dirk. Žal mi je le prve etape, na kateri bi lahko iztržil več.«

Trener Mervar Boštjan: »Dirka je bila izredno zahtevna. Še posebno druga etapa. Nismo izpolnili začrtanih ciljev vendar smo dirkali dobro. Pozna se nam, da Radoslav Rogina še ni v željeni formi. Ostali kolesarji so dosegli pričakovane uvrstitve.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava