kočevsko-ribniško

PS bo s predsednico vlade obiskala Kočevsko

9.4.2014 | 16:15 | B. B.

PS je z Alenko Bratušek konec lanskega obiskala najprej Dolenjsko, v začetku tega leta pa še Belo krajino. (Foto: B. B., arhiv DL.si)

PS je z Alenko Bratušek konec lanskega obiskala najprej Dolenjsko, v začetku tega leta pa še Belo krajino. (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Kočevje - Ekipa Pozitivne Slovenije s predsednico vlade Alenko Bratušek, ministroma Metodom Dragonjo in Urošem Grilcem ter nekaterimi poslanci bo v ponedeljek obiskala Kočevsko.

“Če kdaj, potem si Kočevska sedaj zasluži največjo pozornost in pomoč države oziroma vlade pri ustvarjanju pogojev za razvoj regije. Je namreč na najnižji točki gospodarskega razvoja, ima najvišjo stopnjo brezposelnosti in nerazvito infrastrukturno povezavo z drugimi kraji Slovenije,” izpostavlja poslanka in gostiteljica obiska Aleksandra Osterman.

To bo sedmi regijski obisk PS. Strankarska ekipa bo obiskala nekatera podjetja v regiji, podjetniški inkubator, dom starejših občanov in društvo upokojencev Kočevje, grad Kostel, Šeškov dom in se udeležila otvoritve gimnazije in srednje šole Kočevje. Obisk se bo zaključil s srečanjem s člani stranke.

“Vlada oziroma Pozitivna Slovenija s svojim obiskom sporoča, da je pripravljena pomagati Kočevski. Predvsem pa me veseli, da se je minister za gospodarstvo Metod Dragonja zavzel za regijo, saj je prepoznal potencial v njenih naravnih danostih. Med drugim želi izpeljati projekt na področju lesne industrije prav na Kočevskem,” je še poudarila Ostermanova.

‹ nazaj

Komentarji (1)

9.4.2014Ocenifranc 
Saj še ne bodo volitve. Pa se že trosi obljube. Zavihati bo treba rokave in že kaj pokazati. Dragonja je že bil minister in je že imel priložnost, da bi se ustvarili pogoji in okolje za napredek tudi kočevseke. Kako je poskrbel za lesno industrijo, tako, da so prodali čehom Videm Krško, Lesna masa, ki jo je potrebovala celuloza pa sedaj ostaja v gozdovih. Minister Židan pa tako skrbi, da bo RS imela novo družbo za les. Menim, da je bolje, da se okrepi dejavnost obstoječe lesno predelovalne industrije, eni bi to znali izvesti.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava