Planet zemlja – kaj lahko storimo zate?

24.4.2014 | 13:50

Planet zemlja – kaj lahko storimo zate?
Planet zemlja – kaj lahko storimo zate?

Velika Dolina - Dan Zemlje smo letos na osnovni šoli Velika Dolina obeležili z naravoslovnim dnevom in različnimi dejavnostmi. Ugotavljamo namreč, da smo premalo pozorni na to, kaj vse nam Zemlja daje in kakšen je naš odnos do nje. Zavedamo se, da smo le kapljica v oceanu in velikih sprememb ne moremo narediti. Lahko pa s svojim ekološkim vedenjem spodbudimo še ostale, da skupaj delujemo naravi prijazno.

Z učenci smo čistili okolico šole ter si ogledali film o Zemlji. Na šolo smo povabili čebelarja Jožeta Budiča, ki je učencem približal življenje čebel ter pridelavo medu. Nazorno je pokazal čebelarske pripomočke, s sabo pa je pripeljal tudi panj s čebelami. Učenci so imeli možnost poskusiti cvetlični prah, med in slastne medenjake, ki jih je gospod ponudil ob koncu predavanja. Učenci od 1. do 5. razreda so imeli zanimive delavnice, kjer so izdelovali čebele, izdelke iz odpadnega materiala, domišljijsko sadno-zelenjavno drevo …

Dan smo zaključili s Tekom podnebne solidarnosti, ki ga izvajamo v sodelovanju s Karitas Slovenije. Odločili smo se, da bomo Zemljo bolj spoštovali.

OŠ Velika Dolina

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava