kolesarstvo

Člani v Toskano, mladinca v Istri

25.4.2014 | 10:15 | B. B.

Foto: spletna stran KK Adria Mobil

Foto: spletna stran KK Adria Mobil

Novo mesto - Kolesarji Adrie Mobil se bodo v nedeljo merili na dirki druge kategorije v Italiji, na Veliki nagradi marmorja v toskanskih mestih Massa in Carrara. Dirko ima v lepem spominu Goričan v novomeškem dresu Matej Mugerli, ki je leta 2004 s svojim takratnim italijanskim moštvom kot edini Slovenec doslej tam zmagal. 

Dirka je zahtevna in poteka okoli kamnolomov marmorja, ki so značilni za to območje. Največja težava na dirki bodo številni vzponi in zaradi kamnolomov blatne in spolzke ceste, pravijo v Adrii.

Na dirko odhajajo: Matej Mugerli, Radoslav Rogina, Kristjan Fajt, Klemen Štimulak, Primož Roglič in Domen Novak.

Mladinca Jon Božič in Gorazd Per pa bosta od danes do nedelje nastopala za slovensko reprezentanco na dirki za svetovni pokal Po Istri. Že 54. izvedbo te dirke organizira BK Loborika pod vodstvom Deana Vitasoviča, je lani prejela priznanje UCI za odlično organizacijo. Dirka ima dolgo tradicijo zato na njej nastopajo najmočnejše reprezentance v mladinski konkurenci.

Novomeščani so v 54 letni zgodovini dirke že dosegli odlične rezultate. Nekajkrat so jo celo zmagali.

Gorazd Per: »Na dirko odhajam s ciljem, da si pridobim čim več izkušenj, ki mi bodo prav prišle naslednje leto. Če se mi bo ponudila priložnost v kateri izmed etap, bom poskušal doseči čim boljši rezultat«.

Jon Božič: »Na dirko po Istri odhajam kar dobro pripravljen, a ne v vrhunski formi. Dirko si želim zaključiti v deseterici in na kašni etapi stati na zmagovalnem odru«.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava