dolenjska

Pikapolonice med bolnimi malčki s sadno kupo in torto

13.6.2014 | 08:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Na desni bolnišnična učiteljica ter vzgojiteljica, mag. Andreja Burger Muhič in Meta Kovačič.

Na desni bolnišnična učiteljica ter vzgojiteljica, mag. Andreja Burger Muhič in Meta Kovačič.

Novo mesto - Skupina prostovoljk 3. in 4. letnika Srednje zdravstvene šole v Novem mestu, imenovana Pikapolonice, je vse šolsko leto redno obiskovala male bolnike na Pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto. Dekleta so se z njimi igrale, ustvarjale na različnih delavnicah, jim kaj zanimivega prebrale, skratka jim krajšale čas v bolnišnici.

Pikapolonice pri delu.

Pikapolonice pri delu.

Letos je bilo prostovoljk, ki so prihajale povprečno enkrat mesečno, ob četrtkih, sedem. Vzgojiteljica na pediatričnem oddelku Meta Kovačič, ki tu dela že enajst let, je o njih in njihovi mentorici Mojci Simončič le pohvalnih besed. »Rade so se vključile v naše delo in življenje, sodelovale so v projektu Medgeneracijski odnosi, pekli smo piškote, delali adventne venčke, pester z dejavnostmi in obiski je bil zlasti Veseli december,« pravi Kovačičeva, ki upa, da se bo takšno sodelovanje z bodočimi medicinskimi sestrami, ki traja že leta, še nadaljevalo. Takšnega mnenja je tudi učiteljica v bolnišnici mag. Andreja Burger Muhič.

Pred dnevi so prostovoljke prišle zadnjič v tem šolskem letu, zato je bilo srečanje še bolj prisrčno. Bolne otroke so razveselile s sadno kupo, sladoledom in torto pikapolonico, ki jo je spekla kar njihova mentorica. Ker so tretješolke, so zatrdile, da bo tudi v prihodnjem šolskem letu njihova pot na pediatrični oddelek pogosta.

‹ nazaj

Galerija (10)

PIKAPOLONICE01
PIKAPOLONICE02
PIKAPOLONICE03
PIKAPOLONICE04
PIKAPOLONICE05
PIKAPOLONICE06
PIKAPOLONICE07
PIKAPOLONICE08
PIKAPOLONICE09
PIKAPOLONICE10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava