gospodarstvo

Posavski Enolyse najboljše slovensko startup podjetje

22.6.2014 | 18:15 | STA/M. K.

Ekipa Enolyse namerava do konca meseca izdelati spletno aplikacijo za nadzor fermentacije mošta. (Foto: ZPTM Brežice)

Ekipa Enolyse namerava do konca meseca izdelati spletno aplikacijo za nadzor fermentacije mošta. (Foto: ZPTM Brežice)

Ljubljana, Brežice - Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so ta teden podelili nagrade za najboljše storitve v oblaku eurocloud. Te so v različnih kategorijah prejele družbe Datalab, TM Vista, Mesi in Sunesis, medtem ko je posavsko podjetje Enolyse postalo najboljše slovensko startup podjetje.

Datalab je za storitev Pantheon Farming prejel nagrado za najboljšo storitev v oblaku, TM Vista je s storitvijo GoOpti najboljši primer uporabe storitve v oblaku v gospodarstvu, Mesi je s storitvijo HealthStation najboljši primer izboljšanja učinkovitosti podjetja z uporabo storitev v oblaku, Sunesisova storitev Kumuluz pa je najbolj inovativna storitev računalništva v oblaku.

Družba Enolyse je, kot omenjeno, postala najboljše startup podjetje - podjetje je zmagovalec programa startcloud 2013, kjer je sodelovalo 11 ekip. Program start:Cloud je bil namenjen razvijalcem, posameznikom in ekipam, pa tudi podjetjem v začetni fazi razvoja tovrstnih storitev.

Zmagovalci slovenskega tekmovanja bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami za evropsko nagrado eurocloud.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava